Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, October 22, 2013

Rehat Lama...

Assalamualaikum....

Penat jugak kalu nak diceritakan.. hihi Kami balik kampung uols... bertolak balik malam jumaat... lepas balik kerja.. bertolak pun dah kul 9mlm dah... jalan penuh ngan org dari kelantan balik kl... berjujuk wei... kiki... wlpun jln kami lenggang tp disebabkan hujan malam so jalan agak licin dan berkabus... dan my hubby skrg matanya tak tahan silau... bertambah2 ngan macam2 jenis lampu org dok guna buat khennn... mata tak tahan... me lg teruk.. siap pakai spek itam sebab mata pedih nak pandang jalan... mengalahkan kita drive lak eks... haha


Sampai rumah dah kul 3pg lebih.. alhamdulillah selamat sampai.. :-)


Sebenarnya my mum (tokma) tak berapa sihat... kami tgk dia semakin teruk so cepat2 bawa ke hospital kota bharu.. dia hanya boleh tahan kalu gi spital kb jew.. tokma sebenarnya ada asma.. bila persekitaran yg kerap hujan sekejap2 buat tokma bertambah tak selesa...




Gi sana terus sedut jew la... jumpa doktor dan dicucuk ubat.. kena sedut lg... pastu jumpa doktor.. pastu kena cucuk lg... pastu kena sedut lg... doktor dah ckp.. kalu tak kurang jugak tokma kena tahan hospital dah... seriau lak bila dengar gitu... bukan apa.. ptg nnt kami akan bertolak ke Terengganu dah.. so mmg kalu ikutkan mmg tokma nak ikut...sebab adik mama nak konvo esok hari... huhu


Lepas tiga kali sedut... alhamdulillah ok sikit.. so doktor kasi ubat dan nasihat bykkan berehat.. so dengan sendirinya tokma tak dpt pergi tgk cikyu konvo... huhu... tp kami lega atleast tokma semakin ok.. kannn.


Nnt2 kita sambung lg yer... hehe... semalam br sampi umah sini... penuh bersepah ngan kain baju kotor nih..kerja mendobi ngan mengemas rumah jew la nih.. huhu


6 comments:

Kakzakie said...

Oh.. baru balik dari kg Yana. Panjang cuti ye. Kesian mak hampa tak dapat hadir kovo adik. Tak apalah janji mak beransur sihat..

che mid said...

Wah, lamanya cuti.. tentu penat sangat tu.. balik rumah pun belum tentu boleh rehat kan..

adrianna syaz said...

Salam mama..sya suka ada asthma ni..mmg klu2 musim hujan,mnjadi la..sya kn pkai inhaler..kekdg kna jgk ambil nab kat hospital

Qhaifa Nur said...

moga tokma kembali sihat hendaknya...

Noe said...

semoga tokma cepat sembuh...klu balik kg...bab baju mmg x leh elak.. :)

Amanina Mads said...

kalau asma teruk mesti susah nk nafas.. bawa ke inhaler kemana2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...