Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, October 1, 2013

'Nak Berhenti boleh..??'

Assalamualaikum...

Sesi luah perasaan.. rasa bersalah sgt.. tiap kali buat salah.. dan org lain nak kena pening selesaikan kesilapan kita buat.. kesilapan nih pulak adalah disebabkan kurang pengalaman dan cetek ilmu.. nak-nak takde sapa nak tolong kita yg budak baru nak belajar bernyawa nih.. semua tau ckp.. 'ai busy la..' 'no time to check your calculation ask someone else..' semua org takde for me... bukan taknak bg org check kannn... [tolong minta ada yg terbuka hati utk tolong tunjukkan jalan buat me ya allah] sad sgt..


pic from google


Datang la mata berbiru atau berhijau sekalipun.. kalu dah salah mmg kena mengadap la.. aduhai... nih yg buat nak berhenti nih... tp kalu me cepat mengalah... apa yg me dpt pun.. sendiri la juga rugi.. 

Kehendak pihak A yg nak cepat.. dia ada time frame nak kena ikut.. kekadang semua sebab kehendak client... kita pun cepat la hantar... tp tuh la.. hantar cepat2 pun salah buat apa kannnn... fikir2 balik... nak jew cepat tp information tak berapa nak lengkap... dpt lak makccik nih bukan berpegalaman mana benda tuh...  buat salah dan tak pasal lak nak mengadap ngan org jaga material utk ambik balik kat site.. client takkan nak bayar sebab salah kita hantar barang lebih... aduh.. pening sgt..

Me lak... suka tak fikir panjang... tak tenung balik apa me buat.. lastly me jugak kena... tp nak tenung pun cam tenung batu yg tak bernyawa la eks.. bukan boleh menyelesaikan apapun... buang masa ada la... alangkah bagus jika batu itu boleh ckp.. 'heh.. kau silap kira kat sini la...' (berkata2 sambil dia tunjuk mana yg salah) so boleh la me betulkan dan me take note next time tak buat salah lagi... yeahhhhh... hati pun seronok.. kiki

Me ingat calculation me dah pernah org check.. so me fikir takkan ada salah lagi.. tgk2.. dah check pun salah lagi.. ke dia tak check nih... aduhai.. 

Well.. dugaan dalam kerja.. takde dugaan takde la pengajaran.. pengajaran buat me ialah.. pasni camner pun me akan buat TEGAS setegasnya utk pastikan ada yg check my calculation dan pastikan tidak buat silap lagi next time... :p




Kalu kawin ngan anak org kaya cam cite 'Love You Mr Arrogant' tuh besh la jugak walaupun dpt laki kepala hangin... huhu.. eh kepala hangin.. takmo arr... tp dia kaya eks... hahahaha
#dilema wanita materialistik... sgt
cam ada peluang lg.. kahkah

Berblog nih kekadang buat me release.. love my blog.. kahkah



6 comments:

wahida said...

mana2 kerja pun ada stress dia, ada dugaan dia..

bertabah ye...

aizamia3 said...

pengalaman mematangkan fikiran.. so next time kena lebih berhati-hati ;)

asha hana said...

sabarlah mama. kerja biasa la tu. yang penting jangan mengalah. chill. :)

Amanina Mads said...

kat mana2 pun kalau dh nama buat kerja mesti stress. sabar jelah. takmo stress2 :)

Maria Firdz said...

dugaan bekerja.. mana2 pun sama.. dok rumah pun stress gak kdg2...

eelobor said...

Tak tau nak komen pasal posting atau pasal yg dlm kotak kat paling bawah sekali. Huhuhu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...