Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, October 1, 2012

Tutorial : Untuk unfollow blog guna new interface


Salam..^_^

Bagi kawan2 yg guna new interface.. teringin nak unfollow blog yg tak aktif.. kat bawah nih tutorial nyer ye.. :p
Bagi pic yg lebih jelas.. sila klik kat pic tuh yer..

Ok.. nih caranya

1.  Pergi DASHBOARD.

2.  Klik " View In Google Reader".
3. klik pada "SETTING" dan klik pada "SUBCRIPTIONS"





yg dlm bulatan tuh yer.. cari kat sebelah kanan..view in google reader



nih rupa google reader.. nmpk tak yg mama bulatkan.. itu lah blogger dasboard.



bila masuk kat Manage Blogs I'm Following klik pada setting (nih dah sama ngan type blogger yg lama dah)




dah sama dah kann.. so gi klik kat stop following this site atau klik kat Done jika dah tukar setting yg anda nak..

kalu nak unfollow.. teruskan jew smpi sudah.. cam nih.. :p




Ni mama saje2 buat toturial.. sebabnyer adalah sejak guna new interface nih mama dah tak jumpa camner nak manage blog yg mama follow.. tgk dah lama blog tak berupdate tuh mama bagi clear la.. jgn lak terasa tp terpaksa sebab mama nak follow blog lain pun takleh psl dah nak smpi limit dah.. so bg clear br la boleh follow blog lain lak..

mama tercari2 cara utk masuk setting utk manage blog yg mama follow.. so rasanya mama buat jew tutorial sekali utk kesenangan sesiapa yg baru terkebil2 nak faham pasal new interface nih kann..






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

11 comments:

Kesuma Angsana said...

tq berkongsi ye, bagus ni!

mama maman aka yana said...

sama2 dear.. :P

Qaseeh Tolia said...

Memang nak buat pun tp x tau cara..ok..ok skrg dah tau..

Qaseeh Tolia said...

Memang nak buat pun tp x tau cara..ok..ok skrg dah tau..

eelobor said...

alamak....dah lama tak berupdate. mesti blog dah kena kasi clear. huhuhu

Kakcik Nur said...

Ramai juga follower blog kakcik yang dah tak aktif berblog lagi. :(

maya amir said...

bagus gak tips ni:)

mama maman aka yana said...

ziana..>> cuba tau.. hehe

eelobor..>> kalu setakat seminggu dua tak update tuh takde la delete.. kalu smpi berbulan2 tuh yer la kann..:P

kakcik..>> tuh la kann.. senyap berbulan2..

maya..>> thanks dear.

Nurmujahidah Ismail said...

ok. tq. nk unfollow blog kelucahan ni,, haissyyy,, semata nak traffic tinggi,, blogger yang dulunya ok pun terus jadi tak ok.. muja follow here :)

Dayah Danisha said...

Thanks mama

DiilaNordin said...

dah buat.

terima kasih

jasamu dikenang =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...