Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, October 10, 2012

Luahan Rasa

Salam..

Byk tul kan sesi luahan rasa mama.. Aduhai kannn.. Hehe.. Mungkin ada yg benci, mungkin ada yg meluat, mungkin ada yg berbulu baca.. Honestly menulis blog nih bukan sekadar utk memenuhi buah fikiran anda2 sahaja.. (Apa yg ingin pembaca blog inginkan.. eh apa korang nak..??). Lebih byk pada meluahkan apa yg penulis blog itu sendiri rasa..

Nih benda yg selalu main2 difikiran.. Kita bg pinjam duit kat kwn sebab kesian dan dia janji bayar ujung bulan.. Sebab pinjam adalah dia nak byr deposit utk ambik handbag berjenama..

Tp nasib pemberi pinjam adalah sangat2 sedih.. Smpi skrg dah masuk 3 bulan dah.. Tak berbayar.. Apa cer.. Hhhmmmmmm... Stress gak kannnn

Dah la pemberi pinjam nih pun ada nak guna duit.. Nak tak nak pemberi pinjam lak kena pinjam duit simpanan emergency.. Apa cer..?? Dah tuh kena ganti balik kannn.. Berganti la jugak.. Tp yg pinjam kita punya besh2 bergaya handbag beraya sakan ngan beg mahal.. Kannnnnn (Sabar.. Hati sabar)
kita nak beli pun tak sanggup pasal taknak lari budjet last2 kita gak yg lari budget.. Aduhai.. (Mungkin gak pemberi pinjam jenis yg cermat orgnyer kan.. Mungkin. Tp jgn dikata jenis kedekut.. Terasa smpi pangkal hati uols)


dinner semalam.. hehehe
bihun tomyam ngan puding berkuah.. kenyang..:p






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

7 comments:

Suliana said...

tu yg mls tu... huhu.. sbr je la, jgn lupa minta blk..

fiza said...

Eeeiiii...geramnya baca. Pinjam duit semata2 nak beli handbag berjenama, pastu tak reti2 nak ganti balik. kak...minta jer duit tu.

eelobor said...

hehehe...banyak duit lebih eh? nak pinjam gak ler

azieazah said...

Adehh... malu juga nak bergaya sampai kena pinjam duit orang utk dulukan deposit. Kalu tak mampu, tangguh saja. Baik amalkan sikap beli cash saja. Murah pun asal tak berutang...

Qaseeh Tolia said...

Slalunyer nasib pemberi pinjam macam tu la Mama..Saya ni pun terima nasib yg sama macam kita pulak yg meminjam.. Tapi kisah Mama lagi sedih sbb pinjam duit nak beli Handbag.. Tu kan KEHENDAK bkn KEPERLUAN.. Tapi yg pelik diorang blh buat B****.. (tu yg tak tahan tu) Tuntut Ma balik jgn Tak tuntut..

Alin Marlini said...

alahai ciannye...kalau pinjam untuk kecemasan okay gak..ni beli handbag

Kesuma Angsana said...

napa tk g tanya direct je, or bg hint2 sikit!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...