Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, October 1, 2012

Untung la org gomen..

Slm..^_^

Bunyi cam jeles je kan.. tp jeles gak la.. hahaha

Apapun.. tahniah yer org gomen.. dpt sebulan setengah.. moga2 perkhidmatan semakin meletup dan terbaik yer.. kami semua mengharapkan terbaik yer dr korang.. hahaha..

Tak dinafikan ada yg mmg kerja sehabis baik.. cuma segelintir jew yg buat 'taik' menganggu nama baik org lain yg mmg kerja tak buat 'taik' kannn.. sama jew ngan situasi ngan org kerja swasta.. ada jew yg suka buat 'taik' tp yg banyaknya jenis 'fight for life'.. jenis pijak jew sapa2 selagi dia dpt naik.. hahaha.. normal ke..?? well bg kita yg lemah lembut atau tau halal haram.. lebih baik cuba cara lain yg lebih berhemah.. :p





maman.. masih termenung memikirkan masa depan yg masih panjang.. :P



~mama lak.. memikirkan dan mengharapkan dpt imbuhan seperti yg di ura-urakan masa intiview aritu.. huhu ~






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************

7 comments:

Suliana said...

alhamdulillah rezeki.. kalau swasta lagi masyuk bonus.. :-)

jeBateja said...

Swasta dpt apa erk...???....kenaikan rm900 tu lom rasa lagik ni....

mama maman aka yana said...

suliana..>> rezeki memasing eks.. tp swasta pun bergantung pd sektor apa.. bg kami nih.. takde la dpt byk pun.. tak pernah lg dpt lebih dr sebulan pun.. kekadang yg sebulan tuh pun dpt 4kali byr.. huhu

jabeta..>> rasanya belum lg.. tp related ke ngan org yg dah keja lama nih.. tak kot.. huhu.. ingat dulu.. sy start keja ngan gaji 700 sedangkan ada diploma tuh.. sakit sungguh

Qhaifa Nur said...

tumpang hepi juga.......

Kakzakie said...

Kakak ni kerja swasta memang bonus based on company profit. Nak lebih-lebih kenalah semua kerja kuat..

Budget 2013 ini yg kakak dapat apa Yana nak tahu? Gula naik hargalah!! tak apa rumah kakak 1kg gula sebulan pun tak habis..

msredcheesecake said...

Takpe la rezki diaorg... Rezki kita ada inysaAllah.... Minta pada DIA

luthfi said...

Insya allah selama kita berusaha, rezeki akan selalu datang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...