Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, June 26, 2013

Awkward = janggal

Assalamualaikum...

Td baca entry INI kat blog ben ashari... hhhmmmm.. terfikir gak ngan keadaan traffik blog nih.. but honestly, ada gak la sebab2 yg membuatkan me masih lg was-was nak cuba post/linkkan any entry dr blog nih kat mana2 ruang like kat fb (me tak suka org2 tertentu baca blog me.. lain rasanya.. hehe.. me malu.. kahkahkah..)

Some people serounding us bukan la jenis open atau faham gelora jiwa kita.. like me yg mmg suka merapu di blog ini.. me tak sanggup dikutuk.. hhhuhuhu.. hatta my hubby tak pernah kot baca blog me nih.. kiki.. katanya me banyak buat benda yg sia-sia.. hehe..

Kebanyakkan masa/waktu kita berwatak berbeza didunia realiti.. didunia blog mungkin kita tampak huhahuha.. tp kat luar.. muka bengis cam nak telan org.. kiki.. kat dunia luar pemalu yg amat.. penyegan yg amat.. sedangkan kat blog bukan main lg peramahnya.. huhu.. split personaliti eks.. maybe me.. for the first time jumpa org kot.. kompom rasa awkward sgt.. 

Me dah thankful sgt dah tgk blog me jadi ala-ala ada tak ada pembaca.. kiki.. maybe takkan cuba nak langkah lebih dr yg sepatutnya me rasa.. mungkin menantikan kekuatan dlm diri kot.. kahkahkah.. mungkinkah blog ini akan fames..??? hahaha.. lantak dia la kann.. taknak fikir masa depan blog nih.. setakat ini hati dan perasaan masih berkobar2 nak menaip.. kiki.. dan hari2 tak sabar nak blogwalking kat blog2 kawan.. so i think that enough already.. taknak berat2kan kepala memikirkan benda2 yg maybe should just follow by flow... :p



pinjam dr google.




So korang ada nak komen atau suggest apa2..?? 





Korang tak rasa janggal ke tiba-tiba mama berbicara sebegini.. atau mmg realitinya begini..??




6 comments:

ZazaMyMoon said...

betul tu didunia maya ni tak siapa pn tahu attitude kita sebenar, dlm blog semua indah2 best2 belaka. tp kita berblogging hanya untuk share pendapat kann ;)

ermmm pada mulanya saya mmg rasa mcm tu. awal2 wujudkan blog, buat utk syok sendiri (coz time tu tak ada follower, tak mungkin ada silent reader jugak)
tp bila tengok traffic makin naik & dah ada follower, ada komen2 masuk & silent reader (might be) rasa bersemangat pulak nak berblogging.
diikuti pulak berBW.. rasa enjoy sgt ;)

Azian Elias said...

dont worry about others dear... just b yrself.. blog macam our diary.. tulis lah apa nak tulis. but one thing akak kurang suka sangat bila dalam blog org guna bahasa yang melampau. tau blog tu u punya. but ada org yg akan baca.. like 'mampus', 'melantak'.. lagi2 kalau tulis tu mengenai anak dia...

like malam ni adik A melantak bebenor.. for me, really not nice.. just my point of view.

Noe said...

kat luar lain..dalam blog/online lain...ini mmg betul...watak berbeza...kat luar nampak pendiam sangat...bila chatting...mak ai...peramahnya...

pasal blog plak..tengok la apa tujuan kita buat blog...ada yg saja nk luahkan perasaan...klu rasa nk glemer...kena la cari tarikan supaya org suka masuk blog kita...

Fiza Rahman said...

Tak yah fikir apa org nak cakap kak. Blog kita, suka hati kita lah nak tulis apa. Ibarat personal diary.

Rasa bersemangat bila komen dan follower makin banyak. Lagi best bila dapat side income.

Dah beberapa org rakan blogger yg saya dah jumpa. Best ☺☺

eelobor said...

I sapok u kut belake.... teruh menulih. Hahahaga

Maria Firdz said...

hehe.. tulis je mama, suatu hari akan ada baca, sy hari2 baca blog mama nih.. hehe... suka je layan merapuk mama.. hehe.. sbb sy pun nmpk mcm peramah tapi xde la peramah sgt.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...