Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, June 12, 2013

Jeans

Assalamualaikum...

Pagi tadi masa bersiap nak ke pejabat.. belek dan kumbah segala baju dan seluar yg ada.. dan termenung.. tuh la selalunya.. tuh gak la penyebab ai selalu masuk pejabat lambat.. huhu

Jumpa blaus yg rasa nak pakai.. tgk2 seluar lak cam tak kena.. hhhmmm.. senang pakai jean jew.. yuhuu.. gitu la selalu.. untung gak kampeni nih tak kisah statf dia pakai jean.. hehe.. kwn kami (arwah khairul) ari2 dtg office ngan jean, t'shirt round collar dan pakai selipar jepun.. relax je.. kahkah.. kalu kita tak kenal dia kompom ingat dia keja site jew kann.. tp org keja site pun pakai safety boot.. dia selamba selipar jepun jew.. jimat kos.. kahkah..

Ai dulu masa keja ngan consultant pun takde jumpa gitu punya org.. selalu consultant kami hanya dibenarkan pakai baju kasual (jean dan t'shirt) pd ari jumaat je.. aritu la boleh tgk guys yg melayu pakai baju melayu kann.. hahaha.. tp jarang la uols nak jumpa.. selalunya diorang pakai jean dan t'shirt.. tp kami tak dibenarkan t'shirt round colar yer.. kena t'shirt berkolar gitu.. kalu diorg pakai slipar jepun pun time tghhari tuh jew.. sebab senang nak ambik sembahyang kat masjid kann.. lg takmo ilang kasut kat masjid pun yer.. :)








Masa belajar (kat arau, perlis) kami mula2 tuh boleh jew pakai jean ngan t'shirt.. ai mean time outing la nih.. time belajar mmg cannot yer.. pastu dpt memo.. pelajar takleh pakai jeans ngan t'shirt shorthand for woman la uols.. kiki.. kena pakai lengan panjang dan no jeans anymore.. frust ai nak bergaya tau.. ai mean tak up-to-date la uols.. kiki

Siap ada pemeriksaan kat almari2 kat bilik2 asrama.. aduhai.. kecut peyot nak sembunyi katner.. takkan nak buang kann.. kita bukan org kaya nak beli baru nnt.. so.. sibuk la panjat almari.. sembunyi dalam beg pakaian pastu sumbat lak beg2/kain baju lain agar kalu diorg rajin nak belek pun maybe tersirna mata mrk nak jumpa/nmpk... haha.. tp last2 bilik ai diorg tak dtg terjah pun.. ada sesetengah bilik jew yg kena selongkar.. hahaha.. penat ai neves uols..

lama2 pastu cam ok je pakai.. kiki.. cuma peraturan pakai baju lengan tangan jew tak HILANG.. so kena pakai lengan panjang.. ala ramai yg pakai cartigan pastu cabut bila sampai bandar kangar.. memasing panjang akal uols.. hahaha.. kalu pakai lengan panjang pun bukan takleh nak lipat smpi siku kann.. so selak je ke paras siku.. apadehal.. kahkah..


Penat merepek.. ok la.. bye2x..






Thanks buat teman2 yg sudi doakan kesembuhan mama.. insyaallah.. minta2 doa korang dimakbulkan.. amin.


3 comments:

ziana said...

Abis la Mama ooii Jin dah tak der seluar..

mama maman aka yana said...

yer.. bestfriend tuh.. kiki

Kesuma Angsana said...

KA pun suka sempoi mempoi macam ni je ke office hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...