Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, June 6, 2013

Pulau Pangkor with Love

Assalamualaikum...

Tak banyak cite nak cite.. hanya sekadar PERCUTIAN SINGKAT.. Sebenarnya tak tau nak cite apa.. hhhmmm.. ramai dah org di sana kann.. 

Kami memulakan perjalanan seawal pg.. ingat kami jalan lepas papa blk keja tghhari.. tgk2 bosnya yg baik (dan-dan baik eks.. hahaha) kasi papa off hari sabtu tuh.. so tenang la sikit kuar awal2 kann.. kami ikut jalan belakang (ikut jalan sungai besar-teluk intan-lumut) tak ikut highway sebab ramai ckp kompom jem kalu ikut highway.. lgpun katanya lg dekat ikut jalan belakang.. yg tak beshnya jalannya berombak2... hhhmmm.. tempuh jew la uols..


sampai Lumut dalam kul 11pg.. mengagau mencari parking.. ramai betul umat uols.. parking kat majlis penuh.. tgk2 parking kat sekolah yg bertentangan ngan parking majlis tuh.. ramai dah org parking masa tuh.. diorg parking kat padang (tgh panas uols.. sian kat keta kannn..) tgk2 kami diberi parking berbumbung.. eks.. parking Guru Kanan Pendidikan uols.. kiki..

kami bergambar nih pun masa dah nak balik.. time ambik keta takde org so poyo kami lagi la terserlah.. ahaks..


tgk la umat nak ke pangkor.. masa beli tiket.. tukang jual tiket tuh ckp.. 'akak beratur jew.. takde no.. sapa cepat dia dpt masuk dalam bot'

kerja giler.. aduhai.. kita nih kononnya la beratur.. dtg sorang.. sorang dok depan kami.. eh.. gitu lak.. sekali dia panggil geng diorg lak.. hhhmmm.. bukan ada betul2 proper guide yg nak kami beratur.. so mmg boleh jew la potong line.. me tak kuasa.. gi duduk.. papa jew beratur.. putus hangin ai nak beratur.. hahaha

time nih dah nak naik bot/ferry tuh dah.. 


Sampai saje di pulau pangkor.. pemandangan kami berpinar dengan van-van berwarna pink... kami mencari2 teksi utk kami ke hotel yg dah dibooking melalui Agoda. Penat mencari teksi takde kami gi cari makan dulu.. hahaha.. 

Nnt kita sambung balik kat entry Pulau Pangkor with Love 2 ok.. Takut korang muak ngan entry percutian kami nih.. kiki



6 comments:

Qhaifa Nur said...

kalau datang sini lepak kat teluk nipah...

ziana said...

Cuti-cuti Malaysia pulak Mama ye.. Pangkor?? ok ler tu.. Sekali pergi dah tak nak..

Masni Syafie said...

i love travel...pulau pangkor belum sampai lg...nice story

Aku Ibu Muda said...

suka kat pangkor sbb van dia kaler pink! ehehee

Fiza Rahman said...

Bestnya.

eelobor said...

masa cuti untuk family... sangat best

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...