Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, June 6, 2013

Pulau Pangkor with Love 2

Assalamualaikum...


Sampai saje di pulau pangkor.. pemandangan kami berpinar dengan van-van berwarna pink... kami mencari2 teksi utk kami ke hotel/chalet kannn.. penat/malas nak berebut2 kami gi makan dulu.. 

Kasi reda sikit baru cari teksi balik.. masa dok pening2 sebab dok nampak van pink2 nih kannn.. ada je org tawarkan kereta sewa.. dok tawar gak.. last abg tuh nak kasi rm60.. tp kami berlagak taknak.. nak cari lg murah.. kahkah.. sebenar pitis tak berapa nak ada.. lgpun pening lagi kann.. almaklum dilambung ombak td kann.. 

Rupanya mmg mahal uols...motor pun mahai.. ada ke nak kasi kitaorg rm60.. mmg taknak la.. hahaha.. cari balik abg yg nak kasi sewa keta tuh dah tak jumpa.. tanya2 org rupanya disebabkan public holiday mrk kasi paling murah pun rm100 utk sehari bg kereta sewa dan motor rm60.. giler ahhh.. 

Nih orgnya yg tak sempat nak surf tenet utk cari info2 yg penting sebelum pergi.. rupanya teksi kat pangkor mereka mengunakan van [pink] uols.. kiki.. sempat lg pemandu van buat lawak.. 'kami semua pemandu teksi muka cam muka pecah rumah tp dok bawa teksi warna pink.. nak buat camner.. muka pecah rumah tp dalam hati ada taman.. kiki'

apa2 pun me like.. kiki.. cumil tau teksi depa.. :)

Sampai2 check-in.. awal2 agak timbul sesuatu tp me lega bila diorg lastly dpt gak kasi bilik/chalet utk kami.. hhhmmm.. tp tuh la.. cam agak kureng memuaskan hati la uols.. harga bilik standard dan chalet sama.. tp me pilih chalet sebab iklan di agoda menyatakan chalet ada pemandangan pantai.. tgk2.. nan ado.. frust sikit.. pastu bertambah2 bila diiklan ada double bed.. me pun dok fikir doble bed yg size double kan.. tgk2 double bed size single.. hmmm.. memasing pandang mama.. camner nak dodo nih..?? kiki.. boleh la muat tp sempit la.. si anak la nak dodo ngan papa dia.. so korang imagine sendiri la.. hahaha.. sampai jatuh katil si anak.. tp sianak boleh cepat2 naik balik katil dan sambung dodo.. kiki..

well.. paling yg buat papa bising ialah.. takde tv.. ada rak tv tp tv yilek.. kiki.. mmg bercuti sgt la kann.. tp apa2 pun kami anggap ini dah rezeki kami.. nak buat guano.. pegi la bercuti last minute lg.. so any problem or not satified with hotel/chalet we cannot expect... right.. wlpun gitu.. ada gak kami tanya kat kaunter depan.. tp lg sakit hati.. sebab dia boleh buat muka BAGUS sgt.. pastu jawab gini.. 'Chalet kami semua kebanyakannya mmg TIDAK ada tv..' dgn muka cukup bangga.. aduhai.. tak reti nak layan pelayan/penginap diorg rupanya.. well.. biasa la.. hotel/chalet takde BINTANG mmg tak menyediakan masa/kursus utk AJAR staf diorg utk melayan/mengambil hati pelangan/penginap diorg.. tuh yg segan nak hidup segan jugak nak mati.. kiki (sapa suruh hang gi tempah hotel takde bintang kannnn)

Apa-apa hal.. aircond ok.. so tido tanpa resah.. besh.. kiki

Petang kami merayap2 ke teluk nipah.. kami stay kat pantai bogak.. eh adakah sebab dok kat tmpt namanya ala-ala bongkak so orgnya pun bongkak.. hahaha.. abaikan jew yer..

nak kena naik teksi la uols.. sekali naik rm10... hhhmmm.. kat teluk nipah mmg happening uols.. banyak chalet murah dan banyak kedai makan.. patut la my sis in law suruh me cari hotel kat teluk nipah.. tp jenis nak cr yg murah dpt la chalet kat pantai bogak.. hahaha

Last2 kami sewa gak motor.. tp syok gak.. kiki.. dpt lak motor ala2 segan nak cakap uols.. naik lak jenis yg heavyweight kecuali anak la.. kahkahkah.. 

nak tau berapa kami sewa..?? mula2 bdk perem nih ckp rm30.. laju la mama angguk ckp nak.. tgk2 bila tokey dia dtg.. tokey dia ckp rm60.. nego2 dpt rm50.. hahaha... tgk2 motor ala2 pulak... nasib la beb.. dpt la kami merendek tiga beranak.. kahkah


dgn motor kami gi ke kilang jual mknn ringan berasaskan seafood.. tp takleh nak memborong.. papa bising susah nak bawa.. kahkah




Masa mula2 dpt motor.. si anak tanya mama dia..

'boleh ke papa bawa motor mama..??'

'nape..?? papa dulu tuh kaki racing tau.. kahkah'


tak percaya dia mula2 tuh.. tp lastly dia lg over excited.. 


nih pemandangan kat chalet kami itu

uptown chalet pulau pangkor




4 comments:

SSulieana said...

wah lamanya su x pegi pangkor...sue pun klau pergi dok kat teluk nipah je...x pernah lg stay kat Bogak...hehe

insaan marhaen said...

Tak boleh bayangkan kalau IM bawa motor dan ibu_suri membonceng..ha..ha..

Chinta Safia said...

bestkan sekali sekala naik motor...masa gi pangkor hari tu..husband ngan anak siap cakap kat saya..kalau moto tak leh naik bukit ibu turun tolak sebab ibu berat sangat..huhuhukk..

eelobor said...

wah best nya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...