Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, June 21, 2013

Renew Lesen Memandu

Assalamualaikum...



Selamat pagi uols.. hari ni masuk lewat.. sebabnya gi pejabat pos.. renew lesen memandu tamat  pd 14 june 2013 aritu.. Saranan kerajaan menetapkan lesen memandu tamat bersamaan dengan hari jadi agar tidak terlupa tetapi TETAP den terlupa uols.. hahaha.. seminggu bawa keta kemana2 dengan lesen memandu tamat.. ooohhhh my.. ;)

Tuh pun semalam.. mama dok belek2 dompet bagi nak mengabiskan waktu kerja dalam seminit dua.. susun2 kad2 yg ado.. susun duit yg tinggal sikit nak menanti gaji.. belek2 lesen tgk2 sudah lupa yg ianya tamat bersamaan berday kita.. aduhai.. pucat serta merta mama.. gerun nak balik guano.. risau beb kalu la ada apa2 terjadi kannn.. dah la suka merempit.. *tipu sikit* kikiki

Pagi2 td nekad ke pejabat pos.. siap tanya papa kul berapa pejabat pos buka.. boleh ai sambung lena sat.. hahaha.. dah tuh cepat2 merempit ke pejabat pos bukit puchong (situ je yg reti atau tau.. kat seri kembangan nih ada ke..?? hahaha)

Sampai2 dah ramai org beratur kat muka pintu pejabat pos.. demm.. ingatkan ai boleh dpt no first dan boleh cepat2 masuk office.. camno la nak dpt masuk office cepat.. office masuk 8.30pg.. pejabat pos pun buka 8.30pg.. 

Tunggu giliran dalam 15minit dan akhirnya.. sebab dah lewat so mmg takleh nak renew setahun.. alang2 takleh renew setahun mama renew sampai 5 tahun..  ambik kau... Agak2 korang nnt ai LUPA lagi ke..?? kiki.. kompom lupa kannn..

Pastu cepat2 merempit ke office.. dalam kepala nak ckp apa la alasan msk lewat nih..?? kiki.. 

papa boleh tanya mama cuti ke arini..??

Ohhh.. pertanyaannya mengugat imanku utk dtg keja.. beshnya dpt sambung dodo smpi ke tengahhari.. hahaha.. (buruk perangai kann)

Ingatkan diri ai posa arini so tekad ke office.. ai tekad sebab nak menyelamatkan posa ai.. ai  nak cukupkan seminggu nih ai berposa.. takmo tinggal hatta sehari.. cehhh.. nekad konon..  ahaks.... 

Nekad2 tuh sebabnya kalu kat umah berkemungkinan utk buka posa awal tuh ada.. hahaha.. so better be GOOD worker for a day.. kiki.. 




7 comments:

- AZIE - said...

ya ampun mama sy ri2 dkt dua bulan terlupa...mujur masa tue tgh berpantang hehehehe

Noe said...

hehe....kita pompuan ni byk benda nk ingat...tu yg leh lupa...klu 5 tahun...lagi la terus lupa...hehehe

mama maman aka yana said...

Azie..>> untung time pantang.. mmg kompom tak bawa keta kann.. hehehe.. nih ai hari2 gi keja.. aduhai

Noe..>> tuh la dia.. mmg la lupa jew.. kiki

Maria Firdz said...

sy suami yg renewkan baru2 ni.. :) 3 tahun terus..

eelobor said...

biasa lah tuh kalu pelupa.... almaklum. hihihihi

hainom OKje said...

Bercakap pasal lesen ni...nak kena tengok jugak lesen ai yang bila tah expirednya hehe

mama maman aka yana said...

maria..>> kita kena renew sendiri... biasa la indipendent gitu.. :)

eelobor..>> tuh la.. almaklum.. hahaha

hainom okje..>> belek tau.. susah nak ingat semua benda kannn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...