Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, June 20, 2013

Manusia itu sering melakukan kesilapan

Assalamualaikum...

Kerja dalam bidang sebegini.. kena cekal dan sabar.. sendiri design sendiri juga la kena marah.. hahaha.. banyak benda yg selalu 'missed look' dalam setiap design.. bila sampai kat site.. semua baru tau.. design cannot fix.. material tak ada/tak cukup.. salah salah salah.. 

Dari semalam kawan me dok mengadu projek mrt (pier) dia ada masalah kat site.. design fabrication cannot fix.... (nih pun ai buat jugak..) org kat site dah mengamuk2.. crane utk angkat barang dah sewa.. semuanya effect with higher cost.. kalu kita perem (cun gini) gi site kompom kena gelak oleh bangla la wei.. melampau tau depa2 nih.. kalu nak selamat bawa je mat salleh.. kompom diorg hormat atleast diam.. hhhmmm.. boleh tak tidur malam wei..

Hari nih lak problem kat site (project me kat penang) aduhai.. mengigil nak menjawab ngan org site.. cepat2 check balik design dan drawing.. hhhmm.. masalah takleh nak screw beb.. tak cukup lubang nak screw.. aduhai.. simple mistake but boleh huruhara kat site.. nasib td bila ai call kat site... ada site supervisor bijak.. pandai/berpegalaman.. dia ubah my design jadi boleh fix utk screw semuanya jadi satu acuan utk dijadikan column (tiang).. itu namanya 'adjust at site'.. common eks.. kiki




aduhai.. sedih tau.. first project buat column dah failed.. hhuuuwaaaaa.. biasa la baru lagi kannn.. (menyejukkan jiwa sendiri.. hihi)



4 comments:

ieda immi said...

maknanya dlm kerja juga memang kena banyak sabar , macam2 ragam manusia lagi lah dik huhu

Kesuma Angsana said...

faham sangat lah benda2 mcm ni hehehe

diana said...

lama2 nanti ok la..kan?/

Amanina Mads said...

susah jugak ya jd engineer..hehe
sabar eh. project kt penang?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...