Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, June 28, 2013

Jom.. sama2 sokong.. ;P

Assalamualaikum...




Jom pakat2 sokong pasukan favorite masing2.. tp jangan gaduh2 yer
sila kekalkan silaturahim seagama yer..

kalu sapa2 yg menang pun kompom kita tak dpt hadiah sampingan pun..
kecuali ada yg sudi menaja.. kiki

ada ke..??






ME..?? sokong yg kaler merah tuh la.. almaklum beri sokongan moral buat pemain dr tanah tumpahku.. ahaks.. :)

Gomo Kelate Gomo.. 

Luv u so much Kelate..

kiki

(over tak..?? sikit2 jew la kannn.. )




Thursday, June 27, 2013

Reset Minda

Assalamualaikum...




 


sama2 dengar dan tgk nih... selidik diri dan perbaiki diri... masyaAllah banyak yg kurang iols nih.. hhhhmmmm


sumber: email.

Wednesday, June 26, 2013

Buhsan Tahap

Assalamualaikum...

Buhsan sgt kann.. godek2 pic dlm phone.. pastu gelak tgk pic nih..





Semalam me mmg konsentrate sgt tgk Masterchef final.. nak tau sapa yg menang kannn.. si anak lak sibuk nak cite apa tah.. (teruk kan mama dia nih..?? hehe) mata me tgk tv jew.. jawap ya..ya je.. apa yg mama iyakan pun tah.. hehe.. tiba2 dia bawa bola pastu letakkan kat perut mama.. sibuk ckp.. mama ada baby.. mama ada baby.. huhu... Apa kono kau man.. pastu sibuk dia snap pic.. kiki.. td baru tertgk.. kelakar lak eks.. kahkah.. tinggi bonar perut mama kau eks.. aduhai.. kembarkah..?? hahaha


entry sengal eks.. kahkah

Mr. Nangka

Assalamualaikum...

pic from email.



Hai.. buat apa tuh.. 
tuan blog nih ngah bohsan tahan gaban dah... 
sian dia..

:(




Awkward = janggal

Assalamualaikum...

Td baca entry INI kat blog ben ashari... hhhmmmm.. terfikir gak ngan keadaan traffik blog nih.. but honestly, ada gak la sebab2 yg membuatkan me masih lg was-was nak cuba post/linkkan any entry dr blog nih kat mana2 ruang like kat fb (me tak suka org2 tertentu baca blog me.. lain rasanya.. hehe.. me malu.. kahkahkah..)

Some people serounding us bukan la jenis open atau faham gelora jiwa kita.. like me yg mmg suka merapu di blog ini.. me tak sanggup dikutuk.. hhhuhuhu.. hatta my hubby tak pernah kot baca blog me nih.. kiki.. katanya me banyak buat benda yg sia-sia.. hehe..

Kebanyakkan masa/waktu kita berwatak berbeza didunia realiti.. didunia blog mungkin kita tampak huhahuha.. tp kat luar.. muka bengis cam nak telan org.. kiki.. kat dunia luar pemalu yg amat.. penyegan yg amat.. sedangkan kat blog bukan main lg peramahnya.. huhu.. split personaliti eks.. maybe me.. for the first time jumpa org kot.. kompom rasa awkward sgt.. 

Me dah thankful sgt dah tgk blog me jadi ala-ala ada tak ada pembaca.. kiki.. maybe takkan cuba nak langkah lebih dr yg sepatutnya me rasa.. mungkin menantikan kekuatan dlm diri kot.. kahkahkah.. mungkinkah blog ini akan fames..??? hahaha.. lantak dia la kann.. taknak fikir masa depan blog nih.. setakat ini hati dan perasaan masih berkobar2 nak menaip.. kiki.. dan hari2 tak sabar nak blogwalking kat blog2 kawan.. so i think that enough already.. taknak berat2kan kepala memikirkan benda2 yg maybe should just follow by flow... :p



pinjam dr google.




So korang ada nak komen atau suggest apa2..?? 





Korang tak rasa janggal ke tiba-tiba mama berbicara sebegini.. atau mmg realitinya begini..??




Suasana hampir sama

Assalamualaikum...

Jerebu di awal pg hari semalam (dlm kul 8.00pg)





Hujan dibelah ptg semalam (kul 6.30ptg)





Berkabus diawal pg hari ini (kul 8.00pg)







Permandangan yg hampir sama.. cuma berbeza hari dan waktu.. huhuhu

Dan semuanya menyukarkan pandangan mata utk lihat lebih jelas.. bahaya oooii..







Tuesday, June 25, 2013

Photo-syok sendiri.. :)

Assalamualaikum...


Hari sabtu lepas.. kenduri kecil-kecilan (penat jugak wlpun dikata buat kecil-kecilan).. kenduri kawin my sil.. 

alang2 ada pelamin indah.. so syok2 layan tangkap gambar dengan teruna ai.. hehe..

guna watermark kaver jerawat.. terer tak ai..?? hehe

cam biasa.. berangan la tuh.. :)


alang2 ada pelamin.. kami pengantin lama saja2 cuba try test bergambar.. kot2 ada seri pengantin lagi kot.. anak jadi juru-photo... hahaha 

Gambar pengantin yg sebenar..?? takde dalam simpanan.. kiki.. sabar jew la.. nih pun dah lepas majlis kami layan syok sendiri.. kahkah.. biasa la kannnn..



Bercinta katanya.. :)

Assalamualaikum...

Setelah lima hari berpuasa penuh so mama demand utk buka puasa pd last day (jumaat) kat tempat lain selain makan kat umah.. buhsan kot.. kunun.. sedangkan hubby malas nak layan sebab malas nak menempuh jem.. tp mama buat muncung sikit.. apa lg.. cepat2 la dia tanya nak berbuka mana intan payung.. kiki..

Mama dah bbm awal2 dah kat dia.. tp dia buat2 tak tau lak.. taknak la kena buat announcement lak kann... dah la masa tuh kami kat umah MIL.. ari sabtu esoknya ada kenduri kawin my SIL.. so hubby mmg cuti aritu.. menolong maknya la.. tp sebab ai menantu anak hentu so takde cuti.. kiki..

Tp dilayankan jugak sebab MIL suruh hubby ambik sepupunya kat balakong so kiranya sehaluan jalan jew la.. ai nak makan kat bangi jew pun kann.. kiki..

Panjang merapu eks.. nak cite kisah bercinta tp merepek apa2 tah.. kiki









Korang nampak tak kaki kami bersimpang siur kat bawah meja tuh.. saje2 layan siteruna sementara menunggu azan kann..

Anak : kita cam bercinta kan ma.. hihi

Mama : hah.. bercinta.. camni ke org bercinta..??

Anak : yer la.. apa la mama nih.. hehe (senyum malu2)

Alahai teruna ku.. mana la kau belajar nih man oooiii.. pening mama jap..


Sunday, June 23, 2013

Friday, June 21, 2013

Zikir Rezeki Tanpa Batas

Assalamualaikum...






 



Sharing is caring.. :)


Sumber : email.



Renew Lesen Memandu

Assalamualaikum...



Selamat pagi uols.. hari ni masuk lewat.. sebabnya gi pejabat pos.. renew lesen memandu tamat  pd 14 june 2013 aritu.. Saranan kerajaan menetapkan lesen memandu tamat bersamaan dengan hari jadi agar tidak terlupa tetapi TETAP den terlupa uols.. hahaha.. seminggu bawa keta kemana2 dengan lesen memandu tamat.. ooohhhh my.. ;)

Tuh pun semalam.. mama dok belek2 dompet bagi nak mengabiskan waktu kerja dalam seminit dua.. susun2 kad2 yg ado.. susun duit yg tinggal sikit nak menanti gaji.. belek2 lesen tgk2 sudah lupa yg ianya tamat bersamaan berday kita.. aduhai.. pucat serta merta mama.. gerun nak balik guano.. risau beb kalu la ada apa2 terjadi kannn.. dah la suka merempit.. *tipu sikit* kikiki

Pagi2 td nekad ke pejabat pos.. siap tanya papa kul berapa pejabat pos buka.. boleh ai sambung lena sat.. hahaha.. dah tuh cepat2 merempit ke pejabat pos bukit puchong (situ je yg reti atau tau.. kat seri kembangan nih ada ke..?? hahaha)

Sampai2 dah ramai org beratur kat muka pintu pejabat pos.. demm.. ingatkan ai boleh dpt no first dan boleh cepat2 masuk office.. camno la nak dpt masuk office cepat.. office masuk 8.30pg.. pejabat pos pun buka 8.30pg.. 

Tunggu giliran dalam 15minit dan akhirnya.. sebab dah lewat so mmg takleh nak renew setahun.. alang2 takleh renew setahun mama renew sampai 5 tahun..  ambik kau... Agak2 korang nnt ai LUPA lagi ke..?? kiki.. kompom lupa kannn..

Pastu cepat2 merempit ke office.. dalam kepala nak ckp apa la alasan msk lewat nih..?? kiki.. 

papa boleh tanya mama cuti ke arini..??

Ohhh.. pertanyaannya mengugat imanku utk dtg keja.. beshnya dpt sambung dodo smpi ke tengahhari.. hahaha.. (buruk perangai kann)

Ingatkan diri ai posa arini so tekad ke office.. ai tekad sebab nak menyelamatkan posa ai.. ai  nak cukupkan seminggu nih ai berposa.. takmo tinggal hatta sehari.. cehhh.. nekad konon..  ahaks.... 

Nekad2 tuh sebabnya kalu kat umah berkemungkinan utk buka posa awal tuh ada.. hahaha.. so better be GOOD worker for a day.. kiki.. 




Thursday, June 20, 2013

That Was So Sweet...


That Was So Sweet It Gave Me Diabetes



sumber : email.

:)



Manusia itu sering melakukan kesilapan

Assalamualaikum...

Kerja dalam bidang sebegini.. kena cekal dan sabar.. sendiri design sendiri juga la kena marah.. hahaha.. banyak benda yg selalu 'missed look' dalam setiap design.. bila sampai kat site.. semua baru tau.. design cannot fix.. material tak ada/tak cukup.. salah salah salah.. 

Dari semalam kawan me dok mengadu projek mrt (pier) dia ada masalah kat site.. design fabrication cannot fix.... (nih pun ai buat jugak..) org kat site dah mengamuk2.. crane utk angkat barang dah sewa.. semuanya effect with higher cost.. kalu kita perem (cun gini) gi site kompom kena gelak oleh bangla la wei.. melampau tau depa2 nih.. kalu nak selamat bawa je mat salleh.. kompom diorg hormat atleast diam.. hhhmmm.. boleh tak tidur malam wei..

Hari nih lak problem kat site (project me kat penang) aduhai.. mengigil nak menjawab ngan org site.. cepat2 check balik design dan drawing.. hhhmm.. masalah takleh nak screw beb.. tak cukup lubang nak screw.. aduhai.. simple mistake but boleh huruhara kat site.. nasib td bila ai call kat site... ada site supervisor bijak.. pandai/berpegalaman.. dia ubah my design jadi boleh fix utk screw semuanya jadi satu acuan utk dijadikan column (tiang).. itu namanya 'adjust at site'.. common eks.. kiki




aduhai.. sedih tau.. first project buat column dah failed.. hhuuuwaaaaa.. biasa la baru lagi kannn.. (menyejukkan jiwa sendiri.. hihi)



Wednesday, June 19, 2013

Tuesday, June 18, 2013

Statik Calculation ku yg pertama

Assalamualaikum...








Teruja.. sekian lama teringin nak belajar nak buat statik calculation.. dan akhirnya dpt siapkan utk satu projek.. auuuwwww.. terasa hebat sgt.. sedangkan banyak kali kena check calculation ambo.. ade aku kesah.. kahkah.. janji kita nak belajar nak buat kannn.. insyaallah nnt boleh la buat lg utk projek lain lak.. ahak..

Ada yg merungut kononnya nih bukan la bidang kerja azali buat kita tp kita didedahkan dengan cara kerja yg saksama so sama2 faham dan sama2 boleh buat tak kira kau tuh bukan la lulusan ijazah pun.. honestly diorg tak kisah pun tgk if u ada degree or not.. yg penting bila diajar boleh faham dan boleh buat.. kiki.. sebabnya ada org yg akan check jalan keja kita (calculation) if u engineer pun uols kena bagi gak calculation uols kat projek manager utk check kannn.. hehehe.. so takde halangan apa pun sebenarnya... :)

Belajar satu-satu2 ilmu buat me rasa seronok.. yer la.. dr bertahun2 buat kerja sama so jika ada lain sikit dr biasa buat akan membangkitkan semangat utk lebih berusaha kann.. chayok.. you go girl (mcm la ambo nih girl sgt.. women yer la kannn)



BE buat bulan jun2013

Assalamualaikum...






Alhamdulillah ada 5 campaign yg dok running kat sini.. lama dah tak jenguk statik.. nampaknya ada peningkatan sikit.. jika nak dibandingkan dulu2.. hehe..

Tapi tuh la.. skrg mmg tak banyak ruang utk BW kat mana2.. jika ada pun hanya sekadar laju2 jew.. kekadang tak sempat nak baca apa pun.. sian kawan2 kann.. sori berbanyak..

Biasa la blogger yg bekerja jadi kuli org nih.. tp bersyukur gak atleast bekerja tanpa sedar membuatkan me tak banyak memikirkan perkara2 hal yg menyakitkan kepala.. gitu..

Apa2 pun me berterima kasih berbanyak pada yg sudi wish my berday and mendoakan yg baik2 saje dalam kehidupan mama.. semoga ikatan ukhwah ini berterusan sampai bila2. amin

Friday, June 14, 2013

Suprise party celebrating my berday at Paparich

Assalamualaikum...










Thanks teman2 yg sudi mengembirakan me today and always.. love u so much.. alhamdulillah dpt kawan2 yg baik dan prihatin.. :)

Juga teman maya yg belum pernah bertemu di alam realiti tp tetap sudi mendoakan kesejahteraan dan kebahagian me.. alhamdulillah.. so much love from uols.. thanks a lot... may Allah bless uols always.. 

:)





14 june 2013

Assalamualaikum...





14 JUNE 2013

Hari ini hari ulangtahun kelahiranku yg ke 35tahun..

Perasaan..??? 

Sayu.. malah menitis airmata dipagi hari jadi.. hhhmmm.. sayu bila tokma ckp.. 'apapun semua kerja tuhan.. jodoh dan ajal kita semuanya dah tertulis.. terima je dengan hati terbuka'

Insyaallah tokmaku sayang.. :)

Kata2nya penguat semangat.. insyaallah penguat semangat utk berjuang demi hidup didunia dan akhirat.. betul la org kata.. ibu itu ada naluri tersendiri terhadap segala apa pun mengenai anak2nya.. wlpun mama tak cerita masalah mama.. tp naluri ibu boleh merasainya.. sayang tokma ketat-ketat.. hehe


Terima kasih tak terhingga buat teman dan keluargaku yg senantiasa mendoakan yg baik2 saja buat insan kerdil ini..

Semoga doa korang makbul dan berkat.. amin




Jika ada yg nak kasi hadiah tuh.. sila2 pm me yer.. amat dialu-alukan.. kiki.. 


Thursday, June 13, 2013

Kontroversi Peyot kawanku..

Assalamualaikum...


Gara-gara me upload makanan lunch me arini.. ramai yg tersengsara sebab tergoda.. lagipun kebanyakan my friend ngah puasa skrg nih eks.. hehehe.. me jew yg tak sedar2 diri tak ganti2 lg posa.. ayoyo.. 




Arini pakej rm5 spagetti cabonara

Dok plan nak start posa ari senin aritu.. tp me tak sihat.. in fact smpi skrg pun rasa badan masih lemah... huhu.. penat telan ubat tp tak kebah2.. hhhmmm... [jgn asyik2 kasi alasan jew yana]

Tp nak taknak kena start gak by next week.. kann.. aduhai.. chayok.. you go girl.. hahaha



kenyit mata

Assalamualaikum...

Tu dia.. kenyit mata lak.. ahaks.. 

tau sapa yg suka kenyit mata.. hahaha.. my general manager la.. kiki.. semua mak2 org dia kenyit.. lagi2 la kat makcik2 yg ada kat office nih.. kahkah..

Ramai dah yg terpana.. hatta kenyitan mata dia.. kiki




Kwn me pernah kerja (sambilan lepas belajar) kat hotel.. selalu sgt foreigner suka kenyit mata kat dia.. kiki.. mula2nya dia rasa cam terawang2 la jugak.. lama2 dia perasan yg hampir semua org diorang kenyit mata..

So konklusi disini ialah.. dah diaorang punya habit dah.. so sila jgn terjatuh hati uols.. kiki.. maybe bg diorg tuh perkara biasa je.. kiki

Makcik2 sini suka la gossip2 yg bos asyik dok kenyit mata kat diaorg.. eh.. terasa saham naik kot tuh.. hahaha.. me tumpang gelak jew la.. boleh gitu.. kahkah..



Wednesday, June 12, 2013

Jeans

Assalamualaikum...

Pagi tadi masa bersiap nak ke pejabat.. belek dan kumbah segala baju dan seluar yg ada.. dan termenung.. tuh la selalunya.. tuh gak la penyebab ai selalu masuk pejabat lambat.. huhu

Jumpa blaus yg rasa nak pakai.. tgk2 seluar lak cam tak kena.. hhhmmm.. senang pakai jean jew.. yuhuu.. gitu la selalu.. untung gak kampeni nih tak kisah statf dia pakai jean.. hehe.. kwn kami (arwah khairul) ari2 dtg office ngan jean, t'shirt round collar dan pakai selipar jepun.. relax je.. kahkah.. kalu kita tak kenal dia kompom ingat dia keja site jew kann.. tp org keja site pun pakai safety boot.. dia selamba selipar jepun jew.. jimat kos.. kahkah..

Ai dulu masa keja ngan consultant pun takde jumpa gitu punya org.. selalu consultant kami hanya dibenarkan pakai baju kasual (jean dan t'shirt) pd ari jumaat je.. aritu la boleh tgk guys yg melayu pakai baju melayu kann.. hahaha.. tp jarang la uols nak jumpa.. selalunya diorang pakai jean dan t'shirt.. tp kami tak dibenarkan t'shirt round colar yer.. kena t'shirt berkolar gitu.. kalu diorg pakai slipar jepun pun time tghhari tuh jew.. sebab senang nak ambik sembahyang kat masjid kann.. lg takmo ilang kasut kat masjid pun yer.. :)








Masa belajar (kat arau, perlis) kami mula2 tuh boleh jew pakai jean ngan t'shirt.. ai mean time outing la nih.. time belajar mmg cannot yer.. pastu dpt memo.. pelajar takleh pakai jeans ngan t'shirt shorthand for woman la uols.. kiki.. kena pakai lengan panjang dan no jeans anymore.. frust ai nak bergaya tau.. ai mean tak up-to-date la uols.. kiki

Siap ada pemeriksaan kat almari2 kat bilik2 asrama.. aduhai.. kecut peyot nak sembunyi katner.. takkan nak buang kann.. kita bukan org kaya nak beli baru nnt.. so.. sibuk la panjat almari.. sembunyi dalam beg pakaian pastu sumbat lak beg2/kain baju lain agar kalu diorg rajin nak belek pun maybe tersirna mata mrk nak jumpa/nmpk... haha.. tp last2 bilik ai diorg tak dtg terjah pun.. ada sesetengah bilik jew yg kena selongkar.. hahaha.. penat ai neves uols..

lama2 pastu cam ok je pakai.. kiki.. cuma peraturan pakai baju lengan tangan jew tak HILANG.. so kena pakai lengan panjang.. ala ramai yg pakai cartigan pastu cabut bila sampai bandar kangar.. memasing panjang akal uols.. hahaha.. kalu pakai lengan panjang pun bukan takleh nak lipat smpi siku kann.. so selak je ke paras siku.. apadehal.. kahkah..


Penat merepek.. ok la.. bye2x..






Thanks buat teman2 yg sudi doakan kesembuhan mama.. insyaallah.. minta2 doa korang dimakbulkan.. amin.


Monday, June 10, 2013

Sakit menimpa..

Salam..

Harini tuan blog berehat kat umah.. Sakit perut start dr semalam.. Gi klinik dan dikasi sebeban ubat.. Hhhmmm.. Banyak penyakit mek nih dih.. Kiki

Tak disangka2 bila emosi merundum kesihatan pun jatuh merundum.. Cam dah la jatuh ditimpa tangga lak.. Nasib malang kan..

Doktor ckp me nih banyak asid dlm perut dan dia suspek me ada gastrik.. Hhhmmm.. Honestly me dalam dua tiga bulan nih cuba tidak makan malam.. Kalu makan pun me ambik roti atau buah2.. Nmpk gayanya nak kena ambik nasi/makanan yg lebih berat la eks.. Habis la diet ai.. Kiki

Selain sakit perut me juga ada cam diserang pedih diulu hati.. Tuh pun sebab terlebih asid la tuh..

Pelik jugak sebenarnya, me makan apa tghhari.. Petang pun me ambik buah atau roti atau kuih.. So should be perut me takde la kosong kannn.. Lgpun takde la rasa lapar pun.. Ok je rasanya.. Hahaha

Tp sapa la mama nih kannnn.. Kena ambik nasi gak la mlm.. Bukan sebab nak cantik tau uols... Ai nak kurangkan berat badan sebab kaki ai tak tahan/sakit bila berjalan jauh sikit.. Dah la skrg office kena memanjat tangga je.. Sakit tau

So berharap dpt la sembuh dan kembali ceria.. Dua tiga minggu nih terasa cam dok dlm flux yg kedap udara.. Tertekan dan menekan.. Bernafas tp rasa tak sampai ke jantung.. Cuba nak terima apa yg berlaku itu satu cabaran dalam hidup.. Jika mmg sudah tersurat dan tersirat makanya harus la me redha.. Atleast me cuba perbaiki yg tertiris tp apa la kuasa ditangan ini.. Hanya insan lemah..


Hhhmmmm.. Ingin sgt nak menangis dibahu seseorg tp sayang itu tidak mungkin. Semua bahu ada tanggungjawab sendiri so me juga harus kuat menongkah arus masalah dan bertabah.. Cayok.. You go girls (kata2 lisa surihani pg td kat hotfm.. )


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, June 8, 2013

Tak puashati

Assalamualaikum...

Jahitan manik sendiri yg sendiri tak puashati (spt dlm pic).. Camner eks.. Hehe

Terfikir utk buka dan cuba jahit pattern lain.. Pattern yg tuh cam tak memenuhi kehendak mata sendiri.. :)

Tau akan ambik masa balik utk belek2 pattern yg berkenan dimata tp bila dijahit kat baju tuh nnt sendiri juga akan merasakan cam tak sesuai.. Aduhai


:)






Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...