Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, March 4, 2013

Edisi buat buku merah sekian kalinya

Assalamualaikum... 

Cerita buat passport nih boring.. takde mood sgt.. hahaha..

seronoknya boleh nmpk ceera blogger fames kat sana.. cumel sgt.. dia buat passport utk anaknya..


kalu korang perhati sungguh kat no giliran kat atas tuh.. boleh nmpk kul berapa no giliran tuh di print.. kul 7.49pg ok.. huh.. bersemangat sungguh wei ambo.. :)


budak boring.. :)



bangun2 pagi sabtu tuh.. entah mengapa hati ini kuat sgt nak gi buat passport.. jika diikutkan hati.. ingat nak plan satu hari cuti dan bawa maman lepas dia balik sekolah... bengang sebab dah dua tiga kali turut2 beratur last2 no giliran abis.. ramai sungguh umat yg buat passport.. tak larat nak beratur wei.. (sedangkan kau gi lewat.. kalu gi setakat kul 8pg tuh jgn harap la dpt buat.. hahaha)

mama keluar dr rumah kul 7pg dan sampai kul 7.30pg.. cepat2 gi pejabat imigresen dengan harapan boleh jadi orang pertama ambik no giliran ari tuh.. tgk2 dah berbelas2 org ok.. tp ok la jugak.. nmpk harapan cerah la nak dpt no giliran kali ini.. hahaha



dan akhirnya.. dpt passport pada kul 10.30pg dan terus pulang wlpun maman sibuk mengajak ke 7-11.. dia nak beli apa tah tp mama tak layan sebab belikat mama cam dah berjerit2 sakit.. dia nak baring.. penat uols.. duduk dan berdiri jew.. huh..







13 comments:

Qhaifa Nur said...

senang dah buat pasport ni...
sekarang dah murah kan..kan..

Ena's Palace said...

sy buat waktu malam aje..kat UTC..
takyah nak amik coti....senang dan mudah!

sW33tdARLiNG said...

kejap jer buat passport ni skang

jeBateja said...

Ramai org kayo dlm Malaysia ni...ramai yg nak keluar negaro...ahakz

mama maman aka yana said...

qhaifa..>> mudah dan senang cuma kena ambik masa utk menunggu jew.. hihi

ena's palace..>> utc tuh taktau lak katne.. hihi

sweetdarling..>> senang tuh yg berlambak2 org pakat buat.. :)

Tihara said...

akak buat utk umrah bulan NOV masa tu mahai lagi..skrg dah murah no..ihiks..btw selamat beroversea :)

mama maman aka yana said...

jebateja..>> kayos sgt kann.. nih sebab banyak tawaran terbang yg murah.. bak kata depa.. everyone can fly.. ahaks

mama maman aka yana said...

tihara..>> skrg murah utk warga tua dan anak2.. so untung la bg keluarga besar nak berjalan.. kiki

Pen Biru said...

pasni klau nk renew boleh buat online.xyah bratur dah..tutorial ada kt blog sy

Fiza Rahman said...

Ingatkan buku merah apalah tadi. Passport rupanya. Wah...nak gi overc ke kak ☺☺

ziana said...

Nak g jenjalan ke ma? Jgn lupa souvenior...hehe

n 0 e s u h a i m i said...

mama nak g holiday la tu...

Kakzakie said...

Passport dah siap senagn bila-bila nak jenjalan dah ada..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...