Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, March 25, 2013

Percutian @ Medan : Day 1

Assalamualaikum...

Huh.. berpeluh mengejar nak update blog.. *tipu.. kiki.. busy sikit skrg.. lack of staff so sabar la kann.. nih kita cuba cite wlpun dah ingat2 lupa.. kiki

Flight kami kul 1:50pm tp kami dah sampai kat lapangan subang kul 10:30am.. terpaksa gi awal uols.. kena ikut driver.. itu pun dah syukur ada yg sudi hantar kannnn...

Lepak2 situ sambil2 cuci mata.. dlm kul 11pg check in.. hantar bag2 so senang nak berjalan sikit.. terus ke imigration.. check in utk lepak lg tunggu kapal terbang.. cam biasa.. firefly selalu delay (kwn kita mmg dah kenal dah ke'delay'an itu.. kiki) tak tahannya bila kena tunggu lama nih.. anak2 berlari2 tak takut org.. habis semua ruang diaorg pergi.. pastu sibuk ckp dahaga.. kena la beli air.. kemain kaya org niaga situ eks.. mineral water pun dah rm8.. aduhai..  diorg minta kek lak.. kek rm12.. yg sakit hatinya diorg bukan makan habis pun.. kena la mak2 budak habiskan kek.. kiki..




pucat mama kan.. ngah sakit kepala nih.. huhu
boring2 melepak kita cuba test kamera jadi ke idak.. kiki

yes.. sudah nak take-out uols..
budak tuh seronok la.. mama dia lak tak abis2 menutup mata.. seriau wei

#darat aka penakut

subhanallah.. cantik kann


Sampai2 sana, mcm2 dugaan.. tgk ada nama kita tertera dikertas.. pelik gak sebab sepatutnya takde sapa2 tau nama mama sebab yg tukang urus kawan mama.. so sepatutnya nama diorg yg tertera kat situ.. tanya punya tanya.. diorg ckp diorg dr hotel.. kwn mama ckp la.. mana ada org ambik kami sebab dah tanya dah hotel sebelum kami bertolak lg.. sure diorg nak kencing kami nih.. aduh.. pening kepala.. takkan kami nak pecah lak.. so mama say sorry dan menonong follow kawan mama.. lantak kau la.. hahaha

First2 kami terjah tempat makan dulu.. lapar siot.. kahkahkah..


itu pak supir kami.. dia bawa kami kat Restoran Garuda
kedai makan makanan padang

harga mahal gak tp puas... sedap uols.. :)




permandangan dr jendela bilik hotel


Habis makan, kami check in hotel dulu.. bersolat dan kuar balik.. tujuan kami adalah ke brastagi... ok.. mmg penat dlm van.. jalannya yg penuh ngan kenderaan.. bukan kenderaan biasa ok.. lori berlambak2 panjat bukit.. seriau tau.. yg anehnya kat sini.. diorg gunakan hon sebagai signal atau pun sebagai pemberitahuan yg ada keta dihadapan atau dibelakang.. kiranya sama2 kasi tau.. bagus kann.. mula2 pelik gak sebab asyik hon jew diorg nih.. kalu kita kat sini takut nak hon2.. karang ada yg bergaduh2 atau kasi tangan simbol tak senonoh.. *cam ai tak pernah kena kannn.. :P

shopping buah jew.. dah ptg dah masa nih.. byk kedai dah tutup.. 


malam kian berlabuh

permandangan malam

permandangan dr sebuah kedai yg kami lepak.. sambil2 makan


makan indo mee.. kiki
br feeling di indonesia..

;)

nih dua org boleh ngam wlpun kekadang berjumpa.. kiki

Lepas menikmati permandangan mata dan dipenuhi perut dengan mee.. jom segera pulang.. kiki.. 

  :)


*to be continued.. see u.. :)





5 comments:

Kesuma Angsana said...

wah nampak best sgt tu!

AyueJean AJ said...

Cantik jugak pemandngan malam kat sana..

diana said...

amboi..tinggi nya angkat mee tu..heheh

Amanina said...

bestnya.. cantik awan tu

BUNDA a.k.a KN said...

Seronoknyer dapat jalan2 tengok negeri orang kan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...