Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, March 8, 2013

Selamat Hari Wanita

Assalamualaikum...

Selamat Hari Wanita buat semua wanita sejati.. :)

Tak ada yg citekan hari ini.. kepala seakan beku dan betul2 speechless pg tadi.. betul2 menganggu fikiran..

Pg td betul2 kat depan pagar keluar dr apartment rumah.. sebijik kereta laju jew kuar simpang nak menonong keluar mungkin dah lewat kot.. nasib baik la kita nih berhati2 memandu, me sempat brek dan perlahankan kereta, sebab selalu sgt perkara sebegitu berlaku, that guy (pemandu kereta) tuh mukanya cam terkejut dan dia cepat2 slowkan kereta.. dia angkat tangan dan bagi laluan buat sy.. mmg laluan itu pun seharusnya saya yg kuar dulu.. sebab sy kat laluan utama dan dia dr laluan kedua.. so bila dia angkat tangan sy rasa lega.. alhamdulillah tak tercalar kereta sy hari nih.. :)

Dari rumah nak masuk ke laluan lebuhraya laluan sempit sebab laluan utk masuk ke kawasan itu ditutup sebab ada pembaikan jalan.. jadi semua kereta berhimpit2 utk keluar kann... dari tiga lane jadi satu lane.. sampai sy punya turn utk masuk.. (me masuk slow2 jew) tiba2  kereta besar kat belakang sy himpit tanpa rasa bersalah potong dan masuk dpn sy.. sy pun kasi jew sebab taknak keta jadi mangsa.. ohhh.. pemandu wanita.. sabar banyak2 la wei.. takpe la rezeki dia.. nak cepat kot kann.. (cam aku taknak cepat..huhu)

Dan bila di lebuhraya, dengan sekelip mata kereta besar jugak memotong keta sy dr belah kiri.. tak sabar2 nak laju kann.. so sy pun masuk jew ke laluan tengah.. taknak ganggu org yg nak laju2 nih.. tp sedih la laluan tengah nih.. boleh diorg bawa dengan kelajuan 50-70kmj jew.. oh.. nampak sgt sy nih pemandu yg takleh bawa slow2.. kahkahkah..

ok masuk balik ke laluan kanan, sy bawa dengan kelajuan 120kmj (normal la beb highway kan) tgk2 kereta myvi bg highbeam light kat kita.. oh.. laju berapakah dia bawa.. nmpk wife dia dok potpet2 mulut, gamaknya bising suruh laki dia slow (like always me did.. kiki).. ok kita bg laluan.. ikut suka dia la.. janji dia hati2 kann.. 


Pastu masuk balik ke laluan kanan sebab asyik nak kena brek je.. rugi minyak asyik brek jew.. tgk2 dua bijik laju dibelakang, me terpaksa lajukan kereta sebab takde ruang utk me menyelit.. diorg bawa kereta berjemaah nih susah sikit nak menyelit.. kiki.. tgk2 bila me nak ke tengah, kereta belakang me lak dah cam nak masuk ke laluan tgh.. dia nak potong kiri la tuh.. me takleh buat apa dah.. kena slow in between line tgh antara laluan kanan dan laluan tengah.. nak kasi dia potong sebab me takleh nak masuk kanan dah sebab lagi satu kereta dah masuk half of my car di laluan kanan.. see.. mengigil me tau.. bodoh punya org.. tak menyempat2.. sabar sikit boleh tak.???

Sudah tuh.. me dok kat laluan kiri jew.. yg tak besh laluan kiri nih adalah menyibuk ngan motor.. aduhai.. susah gak motor pun nak bawa cam bawa kereta.. dok tgh2.. sungguh menyakitkan hati.. camner tuh johan..?? kahkahkahkah

Stress pepagi sorang2.. pagi nih la laluan itu mereka sibuk nak merempit.. selalunya takde pun tahap gaban gini.. mesti masing2 bangkit lewat sebab semalamkan malam sumaat.. eh.. giler apa tak kool.. menyusahkan org tul la..

ok.. sudah.. moral of the storynya me mmg suka bawa laju.. sudah.. tutup buku... hahaha..


 :)





6 comments:

Hanis Azla said...

salam mama maman,

kalau di jalan raya mmg kita kena bersabar byk2 kan.. nak laju boleh tapi kena berhati2..

Kakzakie said...

Cuba Yana bandingkan ketika driving laju di lane kanan dan laju di lane kiri. Rasanya pernafasan lebih smooth ketika di lane kiri. So sabarlah ketika memandu (kadang-kadang kakak pun sama sebenarnya). Kalau selalu stress memandu boleh kena high-blood tau..

AyueJean AJ said...

Bawak laju takpe..
ASs long manjadi pemandu berhemah... =D
Selamat hari wanita kak... =D

Murni Alfathunnisa said...

laluan tengah selalunya adalah lorong yang paling selowwww...kan..memang tension. dan laluan kiri adalah laju yang rileks sekiranya tak banyak moto..hehe

selamat hari wanita...

mama aryan said...

bawa laju takpe asalkan berhemah... saya pun klu org yg nak laju sgt tu,saya bg je jalan,mana tau kot2 dia sakit perut ke apa kan

n 0 e s u h a i m i said...

selamat hari wanita...semoga wanita2 malaysia bertambah maju dalam semua bidang diceburi...

bila kat hway kdg2 tak sedar...ooo dah 120 upanya..so slow sikit..

nak bawak laju tak ada hal...cuma kena la hormati orang lain an berhemah di atas jalan raya...esben paling pantang org bg lampu...mmg sah dia akan slowkan kereta...takpun dia bg laluan..pastu bgi lampu balik pd org tu...ish

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...