Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, March 6, 2013

Sick of this feeling

Assalamualaikum... 

Bila banyak fikir.. me jadi huruhara.. semalam me just take emergency leave.. sebab hanya takde mood nak mengadap meja kerusi, kertas2, komputer, muka2 sekeliling.. tah mmg mood habis flat.. hari nih pun cam nak berjangkit lagi.. tp takmo-takmo layan dah.. datang jugak kerja.. 

Semalam seharian membelek2 manik, menmesinkan kain, menonton cerita.. cerita tah hape2 layan... tp satu dari itu yg menbangkitkan semangat ialah cerita 'don't know how she does it' ini LINK kot2 ada nak download dan tgk.. sila la layan ok.. mmg buat me terfikir berjuta2 kali semangat beliau menjalani hidup..




Patutnya me bersyukur, dlm ramai2 orang.. ada yg takde peluang kerja wlpun banyak kali mencuba, malah mungkin ada yg berkerja separuh mati tp gaji tak naik.. tak berbaloi dengan pengorbanan yg dibuat.. but honestly, me jugak taknak pun melayan kemalasan diri ini.. kekadang cam takleh control.. dari me masuk office dengan without doing nothing so better me el dan cuba being relaxing a day dan cuba masuk balik dengan semangat lebih baik.. kannn

Dan lastly, baca kat fb.. jom sama2 reset minda utk lebih baik..

Prof Dr Muhaya wrote:

behaviors that increase self-esteem, enhance your self-confidence, and spur your motivation. You may recognize some of them as things you naturally do in your interactions with other people. But if you don’t, I suggest you motivate yourself to take some of these important steps immediately.
 
First, greet others with a smile and look them directly in the eye. A smile and direct eye contact convey confidence born of self-respect. In the same way, answer the phone pleasantly whether at work or at home, and when placing a call, give your name before asking to speak to the party you want to reach. Leading with your name underscores that a person with self-respect is making the call. 
Second, always show real appreciation for a gift or compliment. Don’t downplay or sidestep expressions of affection or honor from others. The ability to accept or receive is a universal mark of an individual with solid self-esteem. 
Third, don’t brag. It’s almost a paradox that genuine modesty is actually part of the capacity to gracefully receive compliments. People who brag about their own exploits or demand special attention are simply trying to build themselves up in the eyes of others—and that’s because they don’t perceive themselves as already worthy of respect.




6 comments:

AyueJean AJ said...

Kadang kita akan rasa macam tu......
Kita je la, jangan ikutkan hati..
Setuju sekarang susah nak dapat peluang keje..
APa yang ada hargailah.... =D

Namee Roslan said...

namee tengok gak cerita tu. kagum dengan pompuan tu. kalau namee taktahu lah mcm mana. :/ mestilah stress sangat ! :/ sekarang tak banyak benda pun dah stress :/

diana said...

erm..tu la kan??
kena bercuti jauh2 tu..us ke..heheh

n 0 e s u h a i m i said...

kdg2 mmg kita akan rasa mcm tu...x ada mood..so bila x ada mood..faham2 jer la..segala benda rasa semacam..balik rumah n relax..lg bess...

Tihara said...

menarik jugak nak tengok lah nanti :)

eynda said...

Kena pegi holiday ni... recharge semangat :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...