Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, May 17, 2012

Aku Tersepit

Salam..^_^

Bila buat keja dibawah ramai org menjadikan aku tersepit. Semua nak urgent.. malah diorg sendiri tak reti2 nak fikir yg aku nih cam apatah. Semua nak kena ambik hati.. semuanya nak kena perform well.. so manakah letaknya aku.. ??


Jika minta tolong.. bahasanya indah.. 'mintak tolong semua yer.. nak cepat yer..' tp mata hanya memandang aku.. sebab aku jew yg jenis lembut nak menolong.. itu pun sebab kau bos aku.. tp menyakitkan hati balik bila kononnya minta tolong semua dah jadi bebanan kat bahu aku. macam aku takde keja nak kena siap.. esok bos satu lagi nak bawa meeting.. hhhhuuu


Aku..?? aku dah tender berhenti.. aku takkan stayback lagi.. malah aku dah malas nak kerja keras tapi tak dpt hasil.. aku dah nekad. Patutnya BOS dah faham.. tp buat2 tak faham.


Hasilnya..?? aku lak kena marah.. keja tak siap dan dia nak gi meeting pagi nih.. aduhai.. mood dah hilang.. hati sakit.. jiwa parah.. bila dibagi alasan yg bos lg satu minta tolong semalam.. aku jugak yg kena.. 'nape tak ckp ada urgent thing kat dia..'. Dia dah nmpk tp push me jugak psl takde org lain nak tolong.. org lain sanggup turun 3-4 jam minum dr tolong bos.. yg sorang lagi pun dah nmpk bos nak marah dan bising2 br tergedek2 nak dtg.. sebelum tuh semuanya buat2 pekak buat2 buta. sakit hati dan annoying me.


cuba ckp selama mana aku nak bertahan..?? boleh lagi ckp aku nih takleh berkerjasama dan takleh nak menolong.. aduhai. tolong la fikir sapa yg takleh berkerjasama dan menolong..?? sebab aku nih ada situ dan sebab aku nih lembut so suka2 hati marah2 aku.. so mananya rasa hormat aku pada kau.. semuanya aku dah campak ke longkang.. puiiii.


Semuanya aku takde nak minta maaf dan takde nak pandang dah.. aku menjeruk rasa. aku dah tahap tertinggi gaban dah. tolong la bertahan yana smpi next week.. lepas tuh insyaallah terlepas la sakit hati. minta2 tak jumpa la masalah gini lagi.. takleh tahan weiii.









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...



muah... muah.. ;)



****************************




11 comments:

cinnamon.com said...

kesian kak..pagi2 dah tak ada mood.

sabar aje kak.

Qhaifa Nur said...

masalah gini pernah rasa walaupun tak seteruk yana....
memang menjeruk rasa......
sabar...sabar..

Mrs Lurve said...

adoi..sbr mama, xlama ag dh..sabar ye

Cik FaRiZaM said...

sabar yer.....dugaan bekerje..smua nk cpt... :D

iizza said...

sabar-sabar dugaan tu..

aizamia3 said...

ada ketika bos macam taknak faham keadaan kita.. kat situ tak cukup kakitangan ke..? selagi boleh sabar.. sabarlah.. tak boleh sabar terangkan kenapa awak tak boleh buat.. kekadang bos ni buat tak nampak je kat kita..

Kakzakie said...

Lega bila dapat luahkan rasa hati yg berbuku ye Yana... seminggu lagi pun rasa bercinta kan.. tak apa lepas ini bye-byelah...

maya amir said...

yana dah resign ye? dah dpt keje lain? insya Allah, doa byk2 tadek yang begini lagik... kalau ade pun, mohon dipermudahkan segalanya ye..

Alin Marlini said...

awak berani membuat keputusan. Tapi saya masih disini menadah teling dan kaki dan badan untuk dikerah tanpa sebarang ganjaran yg lumayan

miloais milo said...

kena banyak bersabar beb....
lagi pun... tak berapa hari aje kan???

Aidah said...

Dia lepas geram sebab tak dapat pujuk yana jgn resign kot. Tapi agak2 lah kan. Janganlah sisa2 hari yang ada tu nak membuli pulak. Sabarlah Yana. Banyak pahala nanti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...