Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, May 21, 2012

Mace2

Salam Isnin :)

Harini cam tak besh.. biasa la monday blues plus ngan semalam tido tak lena.. panas skrg kann..

Minggu nih menjadi gak plan nak terminated broadband ngan nak prepaidkan blk pospaid mama. tak tahan der nak kena byr bil beratus2.. buat prepaid senang.. takde duit pandai2 la  ko senyap kannnnnn... hehehe.
Plan nak terminated broadband nih dah bertahun dah.. asyik ckp mulut jugak.. hehehe. so sempena ada tab baru nih, kita terminated dan cr prepaid internet je.. lagi2 kita nak kena masuk tempat keja baru nih.. mendownkan budjet pembelanjaan sendiri agar dpt tidur tenang sikit.. sian kannn mama kannnn.. *sila hangukkan kepala tau*

Sakit hati jugak semalam.. dulu masa ambik broadband nih kita kann kena byr deposit.. pastu bila terminated diorg akan byr blk.. like my SIL dpt blk dia punya deposit.. but kami.. tak dpt lak.. dan-dan diorg ckp itu sebenarnya byrn istallation diorg so mmg takde refund blk.. aduh.. nih rasanya ALASAN jew.. nape SIL mama boleh dpt dan mama takleh dpt..??? cuba cite sikit.. huhuhu.. *kat blog je la berani tanya gitu.. masa dpn bdk tuh smlm.. mama hanya mampu berkelip-kelip mata jew.. so sad..*

So sapa2 yg guna broadband yg bersyarat kena tunggu setahun br boleh terminated tuh.. dah smpi setahun je korang cepat2 terminated.. kalu tak jadi cam mama la jwbnya.. sonang2 je ilang duit seratus ringgit gitu jew.. sedangkan kita nih pelangan dia yg dah lebih puluhan thn dok guna perkhidmatan dia.. ceh.. mmg sakit hati sesangat ooo... rasa cam nak patah2kan simkad je kat situ.. tp sebab sygkan no yg sekian lama bertuankan mama yg baik hati, ayu, jelita dan byk duit nih makanya mmg no itu sungguh bertuah.. hahahaha. pui. *puji sendiri jew la yg mampu.. sila muntah purple..*

Byk oooo kuar duit gitu jew.. nak tukar postpaid kena gak byr duapuluhlimaringgit.. patutnya bg free jew la kannn.. pelangan setia nih wei.. hehehe.. hahaha.







~Sedih dan dpt menyelami nasib2 insan yg lebih kurang bernasib baik dr kita nih.. huhuhu..
susah kita susah lagi org lain kannnn.. alhamdulillah.. ~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)



****************************








4 comments:

Kakzakie said...

Tak apa lupakan yg sedih-medih tu Yana... lepas ini lega gunakan ia

kakcik said...

Kakcik pun asyik bertangguh2 nak terminate langganan jalur lebar tu. :(

Asmara said...

oh gitu ye. tak tau lagi sistem kat sana mcmana. dekat 4 taun kat sini mesti dah mcm2 perubahan kat msia kan. ;)

miloais milo said...

kesian kat yana...
tak pe lah - pengalaman tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...