Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, May 8, 2012

Cabaran buatku

Salam...^_^

Sememang la blog ini adalah tmpt aku coretkan apa yg sering bersarang dlm fikiran. jika ada yg buhsan, maafkan. tak mampu nak halang diri.

Banyak sudah entry pasal perhijrahan yg mama nak buat.. *kejap aku, kejap mama.. yg ampun.

Smpi skrg pun mama dok fikirkannya. masih lagi terasa tidak percaya, bos mama pun sama. mungkin dia fikir mama nih jenis setia. hahaha. setia la sgt. penakut sebenarnya. takut nak moved on ngan hakikat yg diri nih tak cukup kuat utk dibuli. hahaha.

Sekarang bila dah tender letter resignation, perasaan malas meluak2.. malas dah nak buat keja, malas dah nak kena dengar pujuk rayu. bohsan.

Tp bila memikirkan kita keja utk mencari rezeki yg halal, selagi blm lepas melangkah kuar dr company nih, wajib mama buat keja seikhlasnya kann. aduhai. itu la cabaran mama skrg. kepala dah tingtong. malas dah berfikir tp paksa diri utk fikir. dah la kena tolong siapkan keja org buatkan hati cukup2 pedih. senang la bdk tuh, dia tender 24 hour, tak smpt2 nak jumpa apa dah. untung la. yg sakit jiwa aku jugek.

So camne lagi tuh..?? buat jugak la wlpun tak faham nak start dr mana. takde clue apa pun. sesat dlm terang. hahaha. susah2 nnt org lain yg kena sambung blk la keja nih. sian la mangsa seterusnya. hahahaha. *sila gelak dengan kuat dan jahat skali tau.*

Semalam menjadi2 M besar dlm diri.. ai mc semalam.. bersenang lenang tido bangun kat rumah.. tp belum apa2 dah dpt balasan dr perbuatan mama.. boleh takde elektrik pulak semalam kat umah.. padan muka kann.. panas uols berkurung tengah hari dlm rumah tanpa elektrik. hahaha.

Sebenarnya.. kepala mama tengah berserabut.. sudah lama kawan baik tak menjenguk.. risau jika mmg betul ada isi, takut lak nnt keja kat tempat baru jadi separuh jalan.. kot2 kena tendang psl takleh berkomiment dengan keja. What can we aspect jika u tengah mabuk kannn.. aduhai.

Alhamdulillah bila dok sorang2 kat umah semalam.. dtg kekuatan utk mama buat prenancy test.. sebelum mmg kena buat keputusan yg betul2 nekad. sebelum nih, pada minggu2 yg lepas mama takde kekuatan nak hadap sebarang kemungkinan ni. betul2 jenis 'denying person'. aduh.

Dan...

negatif uols.


Mungkin mama nih banyak sgt berfikir atau jenis keteqar.. so badan pun mungkin mengalami perubahan hormon. Habis kacau peredaran kawan baik mama tuh terus.. aduhai.

Camne nak kasi hormon mama stabil balik eks.. nak kena pegi bercuti2 nih.. tenangkan fikiran.. kannn...




~ be strong..!! not easy to being strong.. ~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)



****************************





11 comments:

Mrs Lurve said...

kena pergi bercuti nie mama, kasi refresh semula

mama maman aka yana said...

stress.. stress.. stress.. huhu

apa la mama stres pun tak faham.. jiwa kacau betul kannnn..:)

kakcik said...

Elok juga bawa pergi bercuti untuk tenangkan perasaan dan rehatkan diri tu. :)

Aziela said...

Err...pergi holiday, lepas tu minum chinese tea atau green tea selalu..without sugar. Insyaallah akan rasa release...

Cik FaRiZaM said...

jgn stress2...jom bercuti :D

singgah n follow sini

dr,

afasz.blogspot.com

Aidah said...

Kawan baik akak pun tengah mood tak baik dgn akak ni. Ingatkan kot dah nak expired. Tapi yang peliknya ramai patient datang klinik my sis mengadu hal yang sama tau. Akak rasa cuaca ni menyumbang jugak pada ketakstabilan hormon. Dah berbulan2 akak amalkan EPO tapi masih macam tu jugak. Stress pun contribute jugak pada masalah tu Yana.

Kesuma Angsana said...

Biasalah one a while kawan baik kita tu akan buat hal.. so kena relax byk2 ye! Sya pun kekadang stress juga. It's normal selagi kita bernama manusia..

siti murni said...

gi bercuti..betul tu..release stress kejap sebelum start kat tempat baru.

mama maman aka yana said...

kakcik, aziela & cik farizam...>> mmg nak cuti sgt.. penat la..:)

Aidah, kesuma angsana ..>> tu la pasai.. aduhai.. teringin sekali nak cuti nih.. tp kena setelkan apa yg patut.. aduh..

siti murni..>> tengah plan.. moga2 ada la jalan nak cuti nnt ye.. :)

eelobor said...

hehehe...buktikan kepada bos tu yang dia tersalah anggap tentang puan....

mina zaim said...

saya selalu kalau UPT, mesti berdebar2 n teringin sgt nak tengok double line...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...