Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, February 13, 2013

Janggal

Assalamualaikum...


Sudah 4 hari tak update blog. malah tak teringat pun yg kita ada blog... dan bila nak cuba2 update seakan janggal je.. perlukah update..? nak update apa..? org lain pun takde masa nak baca blog kita.. (ayat cam org giler trafik blog kasn..??? kah..kah,,)


Korang best tak sepanjang cuti korang..?? me betul2 menikmati dan menhargai ruang yg terhad itu.. melepas rindu.. bersoksek2 dengan tokma, ngan adik2... hehe.. mising them truly.. :)


Makanan apa pun tokma sediakan.. mesti me merasa.. nnt tak tau bila lg nak blk kannn... semua mknn yg teringin mkn kompom dicari dan dicubit wlpun tengah kenyang... dok kg terasa perut kenyang je.. nyaman sesangat... ya allah seronok sgt...


Sebelum blk aritu.. me seakan2 teringt kat seseorang.. saudara belah tokma.. kita panggil dia mak mah.. rindu kot. masa kecik2 dulu.. tokma gi menoreh.. dia la jaga kita ngan adik kita... lama gak tak jumpa... terbayang2 saat dia jaga kita masa kita kecik2... tak disangka2, sampai2 umah tokma dan tokabah ajak gi umah dia... dia jemput makan kenduri anaknya kawin... kalu tokma tak ajak mmg nak ajak juga gi jejalan umah dia.. kira kebetulan yg indah sekali.. kiki.. walaupun penat sebab sampai umah tokma dalam kul 4.30pg (kami bertolak dari puchong kul 8 malam lebih) tp gigih je berjalan.. kiki.. lepas kenduri rumah mak mah gi jelan umah bapa saudara lak.. dia jemput kenduri arwah.. rumah bapa saudara dekat dengan Bukit Bunga di Tanah Merah.. so shopping sekali.. kikiki 


Hari keesokkannya pulak, lepas hantar adik kita naik bas (dia balik ke terenganu.. belajar lagi.. balik awal utk siapkan assignment) kita ke Kota Bharu lak.. cuba2 gi jalan kat Bazar Tok Guru.. sampai dalam kul 5ptg dah.. belek2 dan belek2 dan beli.. tgk2 kul 6 org sibuk tutup kedai.. hehehe.. pulang la kita kann.. tak sedar2 masa berlalu.. haha 

Shopping..?? huhu.. tak kerkira duit habis.. tp seronok bila tengok ibu tersenyum dengan pemberian sepasang kain yg tak seberapa.. juga ucapan terima kasih dari mak mentua... hihi.. me kasi  kain pasang utk raya.. dengar2 org ramai dah menempah utk raya.. kannn :)

Balik puchong hari isnin.. lepas zuhur bertolak.. tp menyinggah umah adik di kuala krai.. lepas ansar bertolak ke KL.. alhamdulillah.. kereta ada banyak dijalan tp tidak sangkut teruk.. selamat sampai kul 12tengahmalam lebih. huh.. penat mengalahkan driver.. kiki

Semalam seharian mengemas dan membasuh kain baju.. ampaian limited so kena sambung balik lepas balik keja nnt.. :)

Penat letih tak abis tp cuti hanya sampai selasa so rabu harus masuk bertugas walaupun malas sesangat... kikiki... hati dan jiwa tak rela... :p

Ada komen dan kunjungan dari teman2 ke blog ini.. mekasih yer.. insyaallah kita cuba terjah balik blog korang.. kompom korang masih lagi sambung cuti kann.. syoknya la.. 

:)



*nak tepek pic pun takleh.. bb mama buat hal.. so bertabah la melayan kerenah dia.. kiki


6 comments:

Kakizan Omar said...

syok cuti kan dapat pi ziarah sana sini.. akak cuti duk umah jer sebab En. Bos kerja.. jadi mengulit kenangan kat umah jer laa.. :D itu pun malas nak kerja.. :D

sue zainun said...

rasa mcm nak sambung cuti lagi kan..hehe

mama maman aka yana said...

kakizan omar..>> lepak2 umah pun besh.. takde la kering poket.. kiki..

sue zainun..>> mmg nak sgt.. kiki

eelobor said...

1. mesti ada pembaca tetap yg tetap akan terjah dan baca kat sini walaupun tak meninggalkan sebarang komen.

2. bestnya dia dapat balik cuti kat kampung & makan masakan tokma

3. kena selalu luangkan masa jalan umah saudara-mara terutama mereka yang menjaga kita ketika kecil. tentu dia akan lebih suka terasa diri di ingati & dihargai oleh anak2 saudara

4. best ker shopping kat bazar tok guru? cam tak byk jer kedai yang bukak kan. byk ruangan kosong kat tingkat atas kan?

5. byk lg nak komen, tp tngu entri seterusnya okeh.... salam

mama aryan said...

seronok bercuti blk kg..

Kesuma Angsana said...

wah padat giler tu !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...