Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, February 14, 2013

Starkbucks

Assalamualaikum...


Semalam.. pulang dari office terus ke rumah mil utk ambik maman, sampai2 tuh diam jew rumah.. selalu riuh dengan suara budak2.. almaklum 4 jantan semuanya... kui..kui..

Mil cakap atuknya bawa cucu2 ke taman.. so kita pun lepak sambil dok borak2.. pasal BR1M la.. pasal cuti2 ke air panas la, pasal kereta la.. pasal cucu2 la.. hehe.. reramai dengan adik2 ipar sekali... 

Balik2 atuk terus ckp kat mil.. 'terkena aku ni.. (mil nama ani) cucu2 kau mengajak kesana..'
sambil tunjukkan resit... resit starkbucks u... terkejut kami..

dia cite si adam mengajak.. katanya murah.. si atuk ingat harga air dia cam harga kat kopitiam jew.. so dia layan la.. kiki.. so terkena sudah atuk.. kena rm38++ (diorg order 3 cawan air) hahaha.. bijak sgt budak zaman sekarang.. kannnnn

kata atuk.. 'dah la mahal.. minum tak abis.. aiman jew habis.. semua menbazir.. aku nak order air teh pun tak tergamak.. hish.. budak2 nih.. geram aku..'

mil jawab.. 'dah awk layan bdk2 tuh ngapa... atuk kau mmg kalah ngan cucu. huh'

hahaha.. kami reramai gelak.. aduhai.. my sil sibuk marahkan diorg.. kami ckp la.. 

'nnt nak kena claim ngan papa kau nih.. pandai2 sgt gi sana.. atuk tak keja tau' 

'tak kesian kat atuk ke.. siap dia.. ckp papa dia..lain kali kalu nak gi.. ajak mama ngan papa.. jgn pau atuk lg.. tau'

si alif kaver cakap gini.. 'ala.. adam yg ajak.. pastu salah oder lak tuh.. tuh mahal.. salah order susu' 

mama tak faham la pasal apa salah order susu ke apa ke.. sebab mama sendiri pun tak pernah masuk situ.. bukan tempat kita la yer.. mahal serupa bedil.. dok mampu ai.. kikiki


 :)

7 comments:

diana said...

hahah..claim jgn tak claim...

maria firdz said...

saya rasa, starbuck ni smp sekarang x dpt pengesahan halal dari Jakim kan... tapi lau yakin blh je minum...

LiYa HaNiF :: said...

Hihi.. sian atuk dah kne pau ngn cucu2nya.. tak pe pasni suh papa blnja atuk pulak yer...

Qhaifa Nur said...

FIL & MIL saya suka lepak kat starkbucks...lepak tuh he..he...

hainom OKje said...

ha..ha... budak-budak nak test tu...okje pun tak pernah masuk Starbucks ni...'tak sampai hati' hehe

mama aryan said...

alahai..sian atuk ye,itulah cucu zaman sekarang kan..kdg2 lucu pun ada

Mrs Lurve said...

sy bape lai je minum sini, 2 kali kot rasanya...lps tue bila mula org ckp pasal status halal yg diragui..trus xminum lg dh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...