Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, February 4, 2013

Kekurangan diri yg menjadi kebengangan suamiku

Assalamualaikum...

Semalam menjadi sejarah yg kelakar bagi mama.. mungkin sejarah yg pahit bagi papa.. kiki.. jika dikenang2kan balik memang kelakar..

ceh.. tak abis2 kelakar.. tp kelakar apa benda eks..?? hehehe.. meh nak cite..

Pagi2 bersiap dan kuar rumah.. dalam pukul 7.45pg dah breakfast kat kedai mamak.. makan roti canai ngan teh tarik.. pastu dengan perut dah kenyang.. bergerak ke putrajaya. wlpun ke putrajaya kami mengunakan gps.. sebab ke tempat yg tak biasa terjah.. kiki.. sian kami kann..




sampai juga selepas dua tiga kali salah jalan.. sibuk second pilot tunjuk dengan tangan dan guna ayat simple cam diver boleh faham.. sy la yg second pilot itu.. sabar jew la. Si GPS itu tunjuk jalan salah.. ikut punya ikut dia tunjuk ke rumah diplomatik sedangkan kami nak ke jalan diplomatik 2. sungguh pening itu GPS. huh. ke salah manusia sebab salah isi nama jalan.. tah.

so dengan tablet dan smarttipon berkat ditangan.. google2 sampai jumpa. kkikiki.. sebenarnya pilot yg jumpa jalan tuh sebab si pengoogle nih pun slow sgt.. me bad. jumpa2 dah kann.. so dengan seronoknya nak terjah bangunan tuh.. terserempak dengan org yg dah kuar dari bangunan tuh.. semua ckp.. 'tutup hari nih' tak puashati teruskan jugak.. tanya guard situ.. 'disebabkan semalam cuti hari wilayah.. maka diorg lanjutkan cuti sampai hari isnin.. isnin nnt buka la kak' aduh.. penat tau makcik bangun awal2 dihari minggu.. kiki.

perempuan muka lebar berserta anak muka dah kurang lebar


balik ke kereta, papa ajak ke satu lagi tempat yg dalam kawasan selangor.. kompom buka punya.. so terjah. kikiki.. sebelum tuh dah tanya adik ipar.. 

adik ipar ckp ' bangunan tuh dekat jew ngan office lama kak na.. lalu depan dia tuh jew.. nmpk la..' 

'ok' sedangkan kak ipar dia nih dah pening.. takleh imagine kat mana2 dah.. kiki

dua kali pusing dah... bila papa nak masuk kawasan office lama mama.. mama sibuk ckp tak betul la.. rasanya bukan nama plaza glomac situ.. pui. mmg sengal tahap gaban dah mama nih.. 
tp masa lalu tuh.. penuh orang dok serbu situ.. ramai yg dok beratur.. mmg takkan nak gi lagi.. pulang meh kita pulang jew la.. tak kuasa nak berebut2 kunun.

Kekuranganku.. sukar nak ingat nama bangunan atau nama jalan atau ingat jalan nak ketempat yg jarang lalu atau lama tak lalu.. kiki. Semalam mmg papa bising2 la.. sebab katanya, tak lojik la mama tak ingat sebab bangunan tuh dah ada sebelum mama berpindah office. mmg itu la kekurangan me. huhu..

realitinya.. sebelum berhenti haritu pun kami celebrate me kat bangunan tuh la. kat bangunan plaza glomac. oh sudah tua makcik ini.


 :)


SABAR. kikiki. sambil2 tuh kasi buah kentut sebijik. marah berapi2 pakcik makcik. hahaha. sabar jew la. dan-dan tuh dia minta mama ganti balik dengan belanja makan. 

katanya, dah la buat salah. dia gelak2 lak tuh. tak tahan lagi dikasinya buah kentut. aptb la mama nih. hahahaha.

kelakar tak.. hahaha.. mama ckp.. gamaknya sudah loose itu urat ingatan.. semuanya lupa. janji jalan pulang rumah ingat lagi wlpun kekadang nak je melencong ke supermarket.. hahaha.


bertuah la sgt dpt binik yg kurang nak ambik tahu alam persekitaran nih kann.. :p

Apaapa pun sudah tau tempat tuh, dan insyaallah kena repeat bangun awal dari biasa lagi utk gi  terjah sana lagi.. hik hik.. jgn lupa lagi sudah la kannn...


:)


~Papa marah2 tp sayam tuh.. ai know kann.. kikiki


4 comments:

diana said...

marah2 manja tuh...

Chinta Safia said...

hihihikk..lawak la akak ni.

jeBateja said...

Wahhhhh.....sudah jadi pelupa erk...cepat2 beli kurma....buat sarapan......moga terang daya ingatan...

eelobor said...

wah...toyota gitew

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...