Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, February 27, 2013

Produktiviti

Assalamualaikum...

pic frm google.



Sapa yg tak prokduktif bulan nih..?? well me kekadang penat nak kejar prokduktiviti yg maybe standard bg mereka dan bukan standard bg me.. kiki..

Penat keja keras lastly dpt sakit hati.. but me cuba positf.. sampaikan jiran ai tuh.. siap ckp.. 'u always saying you fine.. always..' yup kena positif sedaya yg boleh.. kalu ada sakit hati ke.. meroyan ke.. ada la entry like gini.. entry emo.. kiki.. sekadar melepaskan hati hati..

Bukan nak heboh me keja bagus.. kalu bagus takde la kena TEGUR kannnn.. setiap org ada waktu pasang dan surutnya.. like ada time2 takde mood nak keja.. nak bermalasan seharian..

Tp sekarang mood nak kejar masuk office awal... sebab mat2 jerman dan mat2 filipina nih masuk office awal.. diorg masuk kul 8pg sedangkan waktu berkerja adalah kul 8.30pg.. gilos awal eks.. hari2 cam berlari2 nak masuk awal.. kiki.. pg nih jew mama dpt masuk awl dr mereka..(mat jerman) sebab driver taxi lmbt smpi hotal.. kiki.. seronok semacam ok.. sedangkan masuk tetap kul 8.30pg.. kiki.. sengal eks..

Dari betulkan masa masuk office dan cuba tukar pulak kepada cara kerja yg lebih tekun dan dari itu dapat la jadi pekerja berproduktif dan inovatif.. kiki.. kannn

Jika dulu masa meeting suka diam dan suka tanya kawan2 lepas pd meeting..(nmpk sgt tak faham.. kann) tp sekarang berani la jugak suarakan ketidakfahaman walaupun masih dalam kesukuan faham.. eh.. korang faham tak..?? hahaha

sudah.. takleh lama2 merepek disini.. nnt jadi pekerja tak produktif lak.. kah..kah.. sangat..





*kat google jumpa web 'produktivity measurement'.. sapa ada masa sila la cari kat sana yer.. :)

2 comments:

n 0 e s u h a i m i said...

rajinnya datang awal..kdg2 produktif ni ikut mood...klu mood ke laut..adeh...malasnya...kena tune otak blk fikir positif..apa2 pun noe selalu ingatkan diri..keje ni satu ibadah...happy working.. :)

Kesuma Angsana said...

no komen hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...