Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, May 13, 2013

Hari Ibu Mama Yana

Assalamualaikum...

Hai.. selamat menyambut Hari Ibu buat ibu2 mithali seluruh dunia.. :)

Honestly, me tak teringat langsung.. blur je rasanya.. sebabnya me tak berapa sihat sari dua nih.. so hari ibu ke.. hari apa ke.. me takde kisah.. 

Cuma belah petang ahad tuh.. [dok baring2 selepas habis sepingan nasi melayan mata tgk Nona sambil2 target nak dodo] my sis call n wish Happy Mother Day kat kita.. kiki.. sweet sgt kann.. pastu biasa la bercerita mcm2.. cuma yg menyentuh jiwa bila tokma mengadu dgn dia.. takde pun lg anak2 dia call wish hari ibu kat dia.. siap lg suruh call balik esok hari utk wish utk dia.. masa tuh adik ai tipon dia belah malam sabtu.. aduhai... tak sedar menitis airmata tau.. sayu sgt..

Lepas tuh terus jew call tokma dan wish.. hehe.. tau hanya sekadar wish sebab selalunya me balik kg bulan mei dan jika ai balik selalunya ada la ai beli apa2 kunun sempena hari ibu utk tokma.. sad sgt sebab takleh blk.. cuti papa limited dan me tak rasa nak balik naik bas.. sebab me sendiri pun badan tak berapa sihat nih.. huhu


Apa2 pun harap tokma memahami (selalunya ibu memahami anak2nya kannnn).. insyaallah raya nnt ai balik beraya... huhu.. lama lg kann.. miss my kampung a lot tau.. Untung org ada kampung dekat2 dan boleh selalu balik menjenguk ibu bapa kita.. aduhai... nasib perantau.. 


Mama mmg dah ckp dah ngan papa.. mama taknak kuar sebab keadaan kat luar betul2 panas.. ai nak melepek kat umah jew.. tp dah lepas ansar tuh.. mama sian tgk anak ngan bapaknya muka masing2 stress (sian sgt kann) ajak la diorg kuar.. ingat nak kuar dekat2.. nak cr tmpt ada aircond sikit.. almaklum umah takde aircond.. tp bila naik je keta.. kuar mcm2 plan dr mulut mama.. boleh ajak papa ke bagan lalang.. kiki.. makan seafood.. hhhmmm.. jadi la kann.. so sambut hari ibu dengan makan2 bayar sendiri kat bagan lalang.. ahaks.. janji kita happy kannn (buat gaya cam nora danish dlm cite apatah.. lupa.. kiki)


Korang semuanya sure celebrate besh2 kann.. cuba cite sikit.. kiki.





Masuk2 office my big bos belanja coklat dr switzerland.. aaaarrrrgggghhh.. kacau diet tp terasa tenang.. betul kot org ckp bila kita stress sila ambik masa utk menikmati coklat.. kompom korang calm pastu.. kiki..





6 comments:

Fiza Rahman said...

Selamat hari ibu kak. Cuaca memang panas lah smalam. Sedapnya coklat tu ☺☺

AyueJean AJ said...

Selamat hari Ibu...

Kakzakie said...

Kalau tengok NONA semalam mesti menagis sebab membayangkan diri kita bila diperlakukan begitu..

Mas Zull said...

assalamualaikum mama yana...selamat hari ibu....)

eelobor said...

Selalulah telefon bonda di kampung tak kira hari apapun. Hari ahad ke, hari isnin ke sbb jasa & pengorbanan ibu sgt besar. Saya juga ingin merakamkan penghargaan kepada semua2 wanita yg bergelar ibu...sesungguhnya jasa kalian semua tersangat indah dan merupakan satu nikmat kepada seorang anak.

Kesuma Angsana said...

sedap nampak coklat tu !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...