Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, May 16, 2013

Kerjaya Designer baru bermula..

Assalamualaikum...

Hampir setahun.. me buat kerja cam kerja kat kompeni lama.. ada la sikit2 buat design tapi takde la complicated sgt... start dr semalam me ditugaskan utk men'design'kan benda baru.. dan menge'check'kan design yg lama utk ditambah dan ditolak barang2 yg akan digunakan utk membina sebuah pier MRT projek..



contoh pier dan box girder yg digunakan utk MRT projek

.pic frm google.

*pier nih bahasa senang gak tiang utk mrt.. kiki*


Pening gak nak memahami barang2 yg nak digunakan.. lg2 dengan kena menge'check' design sebelum ini utk dibaikkinikan designnya.. pastu me kena design lak utk satu part pier nih.. kiki.. me punya simple je la sebenarnya.. buat belajar2.... kiki.. itu pun dah poning.. kiki..

si sales engineer dah tanya2 bila ai nak kasi dia bq.. ai lak tanya technical person yg kira terer pun dia tak berapa membantu.. gamaknya dia pun pening ngan kerja sendiri.. atau dia tak faham apa yg me tanya.. almaklum english ai kan broken.. hahaha.. nak tanya teman2 lain pun ramai yg takde.. yg tinggal yg sekufu ngan mama je.. masih2 tak reti apa pun lg nih.. kiki


eh.. korang faham tak apa ai merapu nih.. kiki... anggap je la catatan ini sebagai memori utk mama mengingati saat sukar nak belajar design yer uols.. kiki..



7 comments:

diana said...

saya pun pening..ekekke...;)

Kakzakie said...

Kakak faham Yana sebab kakak dulu kerja dgn developer. Macam-macam projek kakak involved tapi kakak sebagai administrator aje. Designing tak pernah buat tapi pergi site kakak ikut tau - enjoy walaupun sunburn:)

Lama-lama Yana akan mahirlah melukis..

mama maman aka yana said...

diana..>> kannn.. nak2 skrg nih ambik org lain buat nak kena betulkan blk dia punya calculation.. nak check material.. nak kira brg2 tuh.. huhu.. kita nih brg pun bukan reti/kenal sgt.. berpinar mata tgk buku katalog yg tebal nih.. kiki

kakzakie..>> sy belum kena gi site lg.. ingat nak mengelak la kak.. hahaha

skrg bab melukis bukan masalah bg sy.. sebab melukis tuh dah bertahun2 dah buat.. skrg sy buat kerja2 calculation, bq barang.. estima material.. pubrication lagi.. hehehe

pening la sikit.. sebab sy belum tau kebanyakan barangnya dan kegunaannya utk situasi projek...

maria firdz said...

Mmpu tgk tp x fhm.. Hihi

JaSSNaNi said...

huhhh... sakit pale nak paham... macam susah je...

AyueJean AJ said...

ALamak AJ pun pening..
Heheheheh..
Bukan bidang AJ ni... =D

eelobor said...

Kelah krijo dio....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...