Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Sunday, May 5, 2013

Selamat Mengundi

Salam

Sure korang2 sibuk beratur skrg nih kannn.. Huh.. Missed to vote.. After this mmg ai nekad tukar alamat.. Rugi sgt.. Kannnn

Niat hati aritu mmg ai nak balik kg.. Cr tiket flight sebab mmg balik sendiri.. My hubby mengundi sini.. Org selangor uols.. Kiki.. Tp hubby ckp xpayah sebab mahal sgt.. Me nak balik 4may dan balik sini blk 5may.. Tgk kat firefly harganya rm1500.. Tolak terus.. Tak berbaloi.. Tgk airasia dlm 700++ (for pergi blk) my hubby ckp lak tak berbaloi.. Mahal katanya.. Hhhmmm.. Yer la jugak kann kecuali me ambik cuti blk awl so boleh la save byk.. Tp my sis nak follow balik ngan me.. Her hubby pun org selangor so dia nak blk mengundi ngan me jew la kannn.. Dia lak takleh nak cuti lama.. Hhhmmm

Suruh my sis cari tiket bas.. (nak naik bas wlpun tau kompom jem teruk.. Sure ramai blk kg kannn).. My sis dah cari dpt around rm200 for pergi-blk.. ‎​Oº°˚ ˚°ºк la kannnn
Akan tetapi her hubby lak tak izin katanya jem teruk nnt karang tah-tah tak sempat nak mengundi.. Uuuhhhh

But yg kelakarnya.. Laki dia izin lak kalu kami berdua balik drive my car blk kg... Biar betik dia nih kannnn.. Hhhmmm maybe dia bergurau jew kot.. Almaklum la ai nih kan pernah ada history bab2 kereta blk kg nih.. Mmg tak pernah lg ai bwk keta jauh2 selain gi kerja dan balik kerja.. Tak berani ambo.. Kiki

Panjang lebar nampak.. Kiki

‎​Oº°˚ ˚°ºк la.. Tak pasti ada yg membaca entry atau blog mama arini.. But nak wish.. Mengundi la dengan tenang dan tanpa sebarang hasutan dr anasir2 luar.. Biar kita pilih utk masa hadapan yg semakin cerah aman damai dan maju utk anak2 kita nnt.

Just take care and be happy uols..






*patutnya ada satu kaunter pos bg isteri2 yg berlainan negeri nih utk kami sama2 mengundi menunaikan tanggungjawab kami sebagai warganegara yg juga ada hak utk memilih (ai sedih nak mengundi utk negeri lain selain negeri tanah tumpah ai..... uhuk...)*
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

ieda immi said...

habis dah hari ngundi dan keputusan pun dah tahu ..

terima apa jua keputusan kan ;)

Kesuma Angsana said...

dah selesai pun !

AyueJean AJ said...

Dah selesai pun....
AJ tak turun mengundi...

eelobor said...

kami juga bercadang nak tukar pusat mengundi kat selangor tahun2 depan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...