Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, May 7, 2013

Gamble siot..

Slm

Nak dodo tp tak lena.. Panas nyer la kannnn.. Nak godek2 tab pun malas.. so yg beshnya golek2 atas katil dan mengimbas memori suka duka kehidupan dulu2.. Kiki

Dulu hidup susah.. Korang pernah tak takde duit.. Perut lapar.. Nak minta org tak tergamak.. Yer la.. Dah kerja kann.. Patutnya takleh la susahkan org lain kannn.. Huhu

Teringat dulu.. (Byk kali entry dan byk episod kalu nak cite..;) ) Tp mmg takleh lupa la.. Kami laki bini (bini ada duit rm3 je masa tuh menantikan esoknya gaji) lepas ambik anak kat umah MIL masa tuh.. Dekat maghrib kalu tak silap.. Si bini bertanyakan dinner apa (si bini mengharapkan si laki belanja) tp tgk2 si laki blh tunjuk dompet kosong..

So kami sepakat ke pasar malam beli burger rm1 tiga buat dinner kami malam tuh.. Masing2 berkonfiden esok gaji.. Alhamdulillah esoknya gaji.. Bernafas la blk wlpun semput2.. Hazab jika diingatkan dulu2..

Fikir2 blk syukur jugak la ada burger rm1 tuh.. Skrg ada lg ke org jual burger rm1...???

Entry meninsafkan diri... Hhhmmmm.. (Termenung smpi terlena) kiki



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

Qaseeh Tolia said...

Sedihnya mama.. Takpe kesusahan tu yg mengajar kita erti kehidupan.. If dah kaya jgn tak ingat susah pulak.. Lain ler org kaya..ada pernah merasa Burger RM1.00???Tak de makna..Ha.ha. ha.

mama maman aka yana said...

Ziana..>> sentiasa bermain diminda.. insyaallah.. skrg pun bukannya senang sgt.. biasa2 jew pun.. kiki

org kaya tak pandang la burger rm1 nih.. maybe ke pasar malam pun tak hingin dia jejak.. kiki

AyueJean AJ said...

Alahai.....
Takpelah kak....
Janji Allah masih bagi rezeki..

eelobor said...

hehehe...kami juga pernah mengalami situasi yg hampir sama....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...