Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, May 13, 2013

Jahitan Manik Hijau Muda

Assalamualaikum...

Me baru dpt kain nih dr my sis.. kawannya minta ai jahitkan manik.. neves tau.. risau jika apa mama jahit tidak memenuhi apa yg dia bayangkan.. dia (kwn adik) tgk jahitan manik pada baju yg mama kasi utk mak dia jadikan ukuran sempena menjahit baju raya ai.. kiki.. dia berkenan like ai done to that baju... honestly jahitan tuh pun tak la siap 100%.. jahitan tuh ai jahit terkocoh2 malam raya.. boleh..?? kiki

Dia berkenan ngan cam yg dibawah..





ada mama buat entry psl jahitan manik baju tuh.. sila klik kat SINI

So ai cuba la sedaya upaya.. kiki..

Mula2 tgk baju nih banyak kaler dan base kain warna hitam.. tp yg menyerlah kalernya ialah warna hijau muda.. so me fikir better me cuba naikkan seri baju tuh dengan warna hijau muda.. :P


nih pandangan depan baju



nih lak kat tgn bj

So cuba jahit jew la.. benda nih pun (jahitan crumble) serupa matematik.. try n error.. kiki.. kalu tak cantik buka la balik..



so nih kiranya separuh siap.. kiki

apa nampak menyerlah atau tergelam uols.. cer kasi sikit cadangan..



me ada buat tutorial.. tgk kat LINK TUTORIAL MANIK CARA MAMA YANA yer.. cuma kat tutorial tuh me tak letak batu berkilat tuh jew



4 comments:

suri solehah said...

Tabik sgt kt orang pandai menjahit ni..kita minat jugak..tapi tangan ni keras sgt..penah tahun lepas duk tgk kawan2 jahit manik kt baju ank2 diaorg,,kitapun gigih jugak p cari manik..lastnya duk bermanit dalam bekas jahitan you,,😛

Kesuma Angsana said...

mmg kreatif sungguh lah !

insan marhaen said...

Dulu, baju melayu IM dan anak-anak ibu_suri yang jahitkan. sekarang.... beli dah siap!

AyueJean AJ said...

AJ pun dulu jahit manik sendiri..
Tapi nanti AJ nak try crumble.... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...