Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, May 9, 2013

Mei Datang Lagi

Assalamualaikum...

Yesss.. datangnya mei.. terimbas memori duka.. esok 10 mei adalah aniversariku eksiden ke 6 thn.. amboi siap ada aniversari eks.. bukan nak meraikan cuma meningati titik tolak perubahan dalam kehidupan ini.. titik tolak kesakitan ini dan maybe buat selamanya aku begini.. kecuali ada majik boleh mengubah diri ini menjadi seperti dulu.. teringin gak menjadi seperti dulu.. br tau nikmatnya SIHAT.. :)

Kenapa me boleh ingat peristiwa ini..?? sebab hari ini berday my sis dan my sis in law... ingat hari lahir mereka maka ingat la peristiwa pahit itu.. senang nak ingat berday mereka sebab fesbuk ada notification utk berday any friendlist me... so automatik la teringat.. huh

Me anggap itu sebagai titik tolak utk me berubah dr yg tak elok utk berubah ke pada yg lebih elok.. peringatan utk menjaga solat.. menjaga kehormatan diri.. menjaga hati2 sekeliling dan mungkin juga menjaga org2 yg kebal dengan self esteem yg memikirkan mrk je yg betul.. hhhmmmm

Lebih penting utk me is dapat peluang utk terus melihat anak membesar.. dpt merasa peluk hangat anak tercinta.. dpt menikmati hidup didunia yg fana seadanya.. Alhamdulillah.



pinjam frm google.

sweet pic.




*thanks for blessing me with hurt and hapiness... atleast i know that the real hapiness are there.. at hereafter (with Allah).. always.. *



10 comments:

Nazayiena Ayiena said...

Hepi besday buat mereka.Syukur alhamdulillah atas nikmat yg Allah berikan.

maria firdz said...

Yg mnis pun diingati yg pahit pun dikenang ea.. Hehe

LYAfrina said...

apa y berlaku slps eksiden ?? lya x pnh tahu pon pasal tu.. walau apapun..sama2 la kt bertabah hati mgharunginya..skrangnya kt diberi nikmat utk trskan hdup & utk mlihat ank kt mbesar.. mmg ssh untuk bangkit.. tapi apabila kt bangkit, inilah kejayaan buat insan spti kt..

xsalah mgingati.. walaupon sedih..sekurang nya kt x lupa diri & paling pting sntiasa muhasabah diri serta sntiasa msyukuri nikmat..

mcm y awak kata.. nikmat SIHAT.. itulah juga y sy cari selama ni..

n O e s u h a i m i said...

Pasti ada hikmah atas apa yang berlaku dan bersyukur sbb Yana masih boleh melihat anak membesar dan boleh meneruskan hidup walaupun terpaksa menahan kesakitan...semoga terus tabah...

eelobor said...

semoga yang baik2 saja untuk puan dan keluarga.... perkara buruk yang dah lepas jangan dikenang lagi.

Kesuma Angsana said...

peristiwa apa tu cer citer sikit !

diana said...

ada ulangtahun kemalangan pulak ye..hehehe

Tihara said...

moga sihat selalu ye mama yana insha Allah

Kesuma Angsana said...

Tq barang dah sampai, suka sgt , baca kat n3 http://kesumaangsana.blogspot.com/2013/05/terima-kasih-adik-mama-maman-aka-yana.html

AyueJean AJ said...

Alhamdulillah kak....
Terselamat dari musibah tu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...