Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, May 2, 2013

Tutorial manik lagi..

Assalamualaikum...

Mama rasa cam mama dah kena sawan toturial manik.. kiki.. sebenarnya takde idea utk merapu kat blog.. so tunjuk toturial sajo.. 

For first point.. me nak buat jahitan manik yg nak menyerlahkan warna hijau ngan biru..

tp bila dah start jahit for third step.. terasa cam tak cantik kalu takde warna selain warna hijau dan biru..




1 step : jahit manik berlainan jenis sepanjang lengan baju.. 
*tgk pic

pastu tambah dengan manik2 berlainan utk lebih sarat
*tgk pic



jahit manik berlainan saiz dan warna berselang seli dengan jahitan asas (yg mula2 jahit tuh)

kena pandai mainkan warna kat sini.. 


jahit selang seli yer




dah tuh.. yg last jahit manik kecil berserta manik yg berkilau warnanya utk nmpk lebih lebar dan sarat.. 

*tgk pic



nih hasilnya.. tp tak siap lagi la.. :)











8 comments:

Kesuma Angsana said...

cantik ni, mmg berbakat !

jeBateja said...

bisnes ke ni.....ke bisness...??

AiSyA LiEzA said...

xsiap un dah lawa.. kalau siap pasti ohsemm.. :) bestnyer pndai jahit manik.. :D

JaSSNaNi said...

lawaaaa.. dah jadi tu mmg menarik sangat.. mula2 tu nampak cam pelik sket.. tapi hasilnya yg pelik tu la yg menarik ye..

sW33tdARLiNG said...

lawa...

diana said...

cantik..bila dah siap nampak mewah la..mesti mahal kan upah dia..

ZazaMyMoon said...

pergghh tabahnya mama menjahit manik..
Hasil memang chantek, klau kat kedai harus mahal kalau nak tempah, better buat sendiri kann :)

n O e s u h a i m i said...

wahhhh...cantik nya...rajinnya yana...kreatif lak tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...