Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, October 11, 2011

Edisi jelita 2 | lawakah nanti..??


Salam semua,

Hari nih lambat bersiaran, pening ngan sistem yg melambatkan keja.. bukan nak menyenangkan.. hhhuuu..
orang nak berjelita-jelitaan pun susah kannn.. hhheee.. ***teruknya

Bagi yg nak lebih faham, sila ke entry INI sebelum baca enty nih...

Ok-ok.. ni nak cite.. jenama yg diperkenalkan oleh sales product kat gurdian jenama nih..

pic dr google



Ai beli pencuci muka je.. mmg dia nasihatkan mama beli mcm2 lagi kan.. mama ckp la nak kena try dulu, kalu rasa ok br beli, lgpun benda nih mama belum lg review apa pun kan.. lagipun mama skrg hanya mengunakan bio oil kat muka... senang je..

Bila mama ckp mama guna bio oil je, so dia pun ckp ok jika guna bio oil je.. bagi bekas2 jerawat terawat dulu br pakai barangan lain..

Ok sampai dah cite yg buat ai GERAM lak.. geram ngan sapa lagi... budak yg jadi pengarang jantung kami la.. sapa lagi..

Masa mama sibuk dengar taklimat nasihat free dr sales product tuh, maman tiba2 la dok sibuk cakap dia nak ke toilet.. mama pun call papa dan suruh papa je bawa ke toilet.. sekejap kemudian.. bertalu2 msg masuk kat phone.. menanyakan maman.. rupanya dia lari keluar dr toilet tanpa ckp ngan papa, papa nya dok basuh muka, angkat2 muka dia ilang.. hhhuuu... kalut sekejap ok..

Mama pun pusing2 ke belakang dan nmpk maman dok main ngan seorang budak... jauh jugak dr mama, lebih kurang 500meter.. syok dia main... dengan bdk tak kenal pun.. geram sungguh.. kami punya la risau.. ye la kan, skrg mcm2 boleh jadi.. tu yg mama pun cepat2 ambik je pencuci muka tuh dan bayar... Papa dtg ngan muka merah menahan marah.. cepat2 blah dr situ..

Dalam keta dia kena la, siap2 janji tak buat lagi.. risau tau ngan feel dia skrg nih, bukan nak dengar sgt ckp mama dan papa.. hhhuuu.. ***kurang kasih sayang kah..??


Ps: jerawat boleh dibeli produk utk diatasi... anak degil bagaimanakah utk mengatasinya..??






Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Please do come again ;)
****************************


6 comments:

mamaNoriz said...

ala, nakal sket je...hehe

geram tpi tu lah penghibur kan..

mesti hubby puji makin jelita pas ni ek :)

Ardini Humaira said...

selamat mencuba :)
hehe dni da lama tak jaga muka sbb busy teramat sobss :'( nak kena pegi beli krim juga ni

mama maman said...

mamaNoriz: geram kan layan bdk skrg nih..:(

mama maman said...

Ardini: kena jaga muda2 br la tak bermasalah.. cam mama nih la jawabnya.. tua br sibuk nak jaga.. hhheee

ariana said...

Macam-macam produk kat pasaran skrg, sampai x tau nak pilih mana satu..
bukan degil tu..adatlah budak2..semua dia nak cuba sendiri dan explore..:)

mama maman said...

ariana: mmg susah nak cr produk yg sesuai ngan kita.. biasa la org meniaga kan..:)

Bdk2 skrg mmg dia suka nak explore sendiri dan kadang2 cam suka buat apa2 tanpa bertanya dulu.. hhhuuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...