Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, October 21, 2011

Bertuah kau nak..!!!


Suatu petang semasa ambik anak tercayang...

Maman : mama..mama.. skrg maman dah 5 dah kan..??

Mama : 5.. 5thn ke.. ye... la.. nape..??

Maman : lepas lima mesti enam, lepas enam mesti tujuh, lapan, sembilan, sepuluh.. pastu nnt maman sampai 20.. kan mama..??

Mama : ye la... betul la tuh.. ^SMILE^

Maman : bila dah sampai 20.. mesti papa dah kalah kan ma, mesti maman lagi besar dari papa kan..?? Mesti maman besar sampai pecah rumah kita kan ma.. besar...!! [sambil bulatkan mata]

Mama : ye la.. nnt sayang lagi tak kat mama dan papa..??

Maman : sayang la.. tp mama kena lawa la, baru maman sayang mama...

Mama : nak kena lawa ke..?? nnt maman dah 20 sure mama dah tua cam atuk dan wan..  dah tak sayang ke bila dah tak lawa..??

Maman : sayang la jugak.. tapi mama kena lawa la... tuh jerawat je.. cuba jaga muka.. baru lawa...[bangun dr kerusi keta dan cium pipi mama... memujuk la tuh.. tau..]

Mama : bertuah kau nak..!!




Jika dlm dunia nih ada extra part body.. boleh tukar2 eks..







Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


****************************

6 comments:

fiza said...

Ha...dgr tu mama, pesanan dari maman, jaga muka...hahahahaha...pandai maman ☺☺

mama maman said...

Fiza: kena jaga la ye... maklum la, maman nak mama dia muda smpi ke tua... hhheee.. nak lawa lak tuh.. mama nih bukan lawa, camna nak lawa... hhhee.. pening2..

Siti Asiah said...

pandai tul maman bercakap yea...;)

Kakzakie said...

Nampak kan betapa anak sekarang terlalu cerdik. Otak dia berputaran macam kita juga. Tapi dia tak ada lindung-lindung stright to the point. Kalau jerawat tu dia rasa tak cantik direct dia kata tak cantik. Huhu...

miloais said...

pesanan iklhas tu dari maman...
hehehehe

eelobor said...

letak la gambar dulu2 dan gambar terkini, nak tengok maintain ker tidak. nanti baru boleh buat kesimpulan untuk 20 tahun akan datang. hihihihi.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...