Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, October 28, 2011

Sad | sian mama tau..


Assalamualaikum..

Sekarang mama dalam dilema.. esok ada aktiviti lawatan sekolah maman.. dan papa dah officially takleh ikut serta.. dan akan tinggal mama sorang2 yg akan mengikut bontot maman nanti.. hhhuuu.. banyaknyer dan kann.. hhhhiii.. sengal..

Sian tak kat mama..?? hhhuuu.. dah la kita nih jenis malu2 alah.. kalu ada papa ada gak la teman nak bercakap nnt kan.. mcm penting sgt bercakap tuh..?? hhhuuu.. dah banyak kali mengikuti aktiviti maman nih without papa.. cam ibu tunggal lak mama... dun like ok..


Mama frust sgt.. dan jadi malas nak gi.. tp kalu tak gi sian ngan maman.. dah la bayar dah tambang bas nnt.. yg bertambah sedihnya.. mama nih belum la gaji lagi.. poket kering pastu nak mengikut rombongan.. nak2 makan minum ngan tambang masuk kena bayar sendiri.. mana nak gagau... hhhuuu.. sedih bertambah2 ok..

Tapi kan...

Pagi tadi borak2 manja ngan kawan office mama.. dia rupanya skrg kena tinggal sorang.. anak2 semua blk kg.. lakinya out station.. so dtg akal nakal mama.. ajak dia je.. hhheee.. dia nak fikir dulu skrg.. so tunggu..

Berdesup gak cite kat laki dan lucky papa setuju je.. mmg la dia setuju kan.. senang keja dia.. kalu tak mama dok ajak gak dia walaupun dia kena keja.. boleh..?? main paksa2 pulak kan.. hhheee...




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;) Sampai jumpa lagi...


****************************

12 comments:

Qhaifa Nur said...

memang frust kan kalau gi sorang2...nak buat cam ne tak gi cian kat maman pulak..

che mid said...

Tiba-tiba teringat pada besfren che mid yang dimadu suami. Kalau ada function dan kebetulan suami ada di rumah madunya, akak kawan che mid tak kan datang function tu.. malu sebab suami takde..sian..

wan habibah said...

me plak duk berdua.. anak kat kg

mama maman said...

Qhaifa : tu la pasal.. sengal je sorang2 kan.. org semua laki bini mengikut..hhhuuu

mama maman said...

cm: kesiannya... nasib dia kan.. sama je la ngan mama nih..

mama maman said...

wan: honeymood ye.. hhheee.. tp sure terdengar2 suara anak kan.. kalu mama.. mmg serba salah la hidup ..

~ yus ~ said...

kalau kawan tu dpt teman mmg best kan, tp kalau tidak, pergi ajelah, kesian maman nanti...

Dalila Hamid said...

klau ada kawan teman baru syok sikit... leh borak2... :)

caa ierah said...

mama....jangan cedey....

ariana said...

x pe lah..sekali-sekali pergi tanpa Cik abg..demi Maman kan..ni pun pengorbanan juga namanya..:)

insan_marhaen said...

IM suka pi sorang-sorang. sesekali bujangan.. he.. he..

Ann Huda (Ate) said...

Ate jarang berpeluang 'bujang' dari muda remaja sampai dah muda bergaya (tak nak ngaku dah tua...hehehe), gi mana-mana selalu ada 'ekor' ciak, miak. Kadang syok jugak sesekali dpt ke mana-mana single, tak 'berekor'.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...