Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, October 27, 2011

Cuti Deepavali Kami...:)


Assalamualaikum..

Tak tau mengapa sayu dengar lagu abam nuar zain tadi... tapi semena2 bertukar mood happy.. nak update pasal cuti deepavali semalam.. hhheee.. syok bagi mama tp kureng syok bagi papa.. ^_@...

Sebenarnya, sebelum nih.. papa ada ajak kitaorang gi jejalan ke melaka sempena deepavali nih.. mengeletis syok.. hhhaa.. tp jadi down pasal papa ajak pasal nak gi beraya budak office dia kat sana.. malasnyer tiba2.. kita nak gi jejalan pusing town bukan nak gi jejalan umah org.. dah la sah2 takleh makan.. dok kenyang air watpe.. boleh..?? derhaka kann... ampun bang..!!

Pagi2 hari rabu, ingat just follow je jika dia mmg beria2.. pasal dia ajak nak gi sana malam selasa lagi pastu nak overnite sana, mama risau kat sana xde tempat tido, so mama ckp la nak kena booking dulu, papa nih jenis gi je.. suka berjalan last minute gitu... tp pagi2 lagi dia kuar umah, so mama terfikir yg maybe dia kena keja kot.. biasa la bidang keja dia, kekadang kena keja wlpun time cuti.. pastu terfikir lak, office dia ramai india so xkan la xcuti gak kan.. so bbm dia.. tanya katne... dia reply keja... pastu reply xde la.. cuti.. [dei.. tau la keja ngan keling.. xyah la berbelit sama cam diorg.. ahaks]

Tiba2 balik dan bawa breakfast... hhuuu.. mcm2 papa nih... so mama pun tanya la nak gi ke melaka.. pasal dr dia beria2 sejak ari isnin lagi.. kami nak siap dah nih.. hhiii.. dia ckp.. xpe la mama.. mama pun bukan nak gi umah kawan papa.. so xyah la gi.. lagipun takut jem la.. esok nak keja lagi.. xlarat la pulak..
[baik xlaki mak..?? aduhai yana.. memuji laki lak.. hhhaaa]


**cari mana mama.??? hhheee



rajin lak dia main/bljr ngan benda nih...:)

Dah tu, boring2 ajak gak papa kuar... tp dekat2 je la.. mula2 papa ajak gi zoo, buat jalan maman kan.. tp mama ckp la, next week pun ada lawatan sekolah maman, mungkin bawa gi situ gak.. xyah la.. nnt maman buhsan... [gud x reason mama..??] So... gi jejalan kat Jusco Equine je.. jadi la kannn.. layan maman main games kat situ... ada gmbr mama ambik kat sini.. tp guna bb la, tak copy lagi.. so xde la gmbr kat situ.. hheee.. pastu yg syok bg mama.. hhheee.. nak tau..?? jap lagi mama cite..

***Break jap...***

Ok sambung....Mama syok pasal...??? ada sale mengabiskan baju/seluar/blaus/baju raya/mcm2 lagi la.. sale LadiesLike.. I like je... hhhaaa.. mama pau papa selai sluar jeans.. hhheee.. murah je.. rm35.90sen... tet.. sedangkan papa dok usha2 baju brand polo.. branded ke..?? mama tak tau... hhheee..

Pastu pusing kat kedai baju.. banyak yg berkenan tp papa xberkenan.. so xjadi beli.. masuk lak jusco.. terbeli lagi..nih mama bayar sendiri... papa ilang... boleh gitu.. pastu papa sibuk ajak balik... naik2 level atas.. dekat pintu kuar.. jumpa sale Body Shop.. papa yg masuk.. dia nak beli myk wangi kok... buhsan2 msk gak... hhheee.. last but not least.. papa belikan mama minyak wangi lak.. hhhhaaaa... suka bangat...kuar2 pas bayar tiket parking.... terjumpa kedai secret recipe.. disebabkan ujan lebat dan nak cover belian dr papa td so mama belanja 3slice kek SR.. hheee.. ok la kan.. aci tak..?? aci..aci..!!

Malam lak, mama ajak papa pusing2 kedai SAKAN kat puchong utama.. terbeli lak t'shirt dan beg Angry Bird utk maman... kali nih, mama byr sendiri.. papa dah tak sanggup layan mama dah.. hhheee..

Dasyat sungguh pershopping mama kannnn... nih time sengal yg teramat la nih.. tp dalam2 banyak pun papa la banyak abis utk mama.. kih..kih.. papa ckp.. 'menyesal xkeja ari nih.. kalu keja xde la abis duit..' Boleh gitu..??? kata Sayang Bini.. berkira nmpk.. hhheee..

Mama shopping pun kedai2 cikai je pa... Lain kali kita repeat lagi ye.. Lama xgila2 shopping gini... ^_^


Hati Banyak Bunga Ari Nih...


**Sori entry merapu nih panjang berjela.. :p

Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;) Sampai jumpa lagi...


 ****************************

6 comments:

che mid said...

ha ha pasal sayang bini la kene keje jeee... penuhkan poket pas tu shopping..

mama maman said...

cm: kalu keja public holiday pun diorg kira cam biasa je.. rugi.. baik bw binik mengabiskan duit... hhhaaa..

Kakzakie said...

Shopping siapa tak suka. Kadang tengok je pun dah suka...

mama maman said...

kakzakie: mmg kan.. niat nak tgk2.. dah tgk2.. terbeli la pulak... :)

wan habibah said...

tak sengaja terbeli.. hihihih

mama maman said...

wan: tau xpe..?? penyakit dah nih kan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...