Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, October 20, 2011

Weekend yang panjang... | enjoy org kata.. tp poket lak kempis..!!!

Assalamualaikum...

Ramai eks yg terkena serangan virus malware tuh... sampai kena buang bloglist bagai.. mama je yg tutup buka blog.. tak reti nak godek2 dah.. hhhuuuu..


Banyak kali dah kena, pening kalu berterusan, risau lappy kat umah tuh kena serang virus, skrg antivirus lappy tuh dah expired dah tuh, mama bukan reti sgt nak godek2.. lagipun masa tersangat limited.. banyak lebih utk merehatkan diri je.. bermacam penyakit bersarang nih.. semalam gi klinik doktor check mama kena tekanan darah rendah sebab mama kerap sakit kat leher nih...

Dah..dah.. melalut je... ni cite dah sketch sejak ari isnin lg tp tersangkut pasal pic tak upload dr kamera.. kabel tah mana2.. mencari dulu.. hhhiii...

Hari sabtu lepas kami gamble je mengikut sis in law gi Cherating... dah la bertolak dah lewat petang, kelam-kelibut kemas apa patut utk dibawa kesana.. Nasib baik dah setel dah basuh baju hubby dan anak... priority always tau... kena basuh baju diorang dulu.. mama punya.. pandai2 la basuh bila ada masa.. tuh yg nak kena baju bajan mama banyak dari mereka.. ALASAN ekkkssss... hhhiii.. jika mama tak busy, mmg 2-3hari sekali kena basuh baju, kalu tak seminggu sekali, tuh yg banyak kali kena repeat membasuh tuh.. nasib la ada mesin, kalu tak mmg slim sebelah tangan la kannn...

Kami sampai Cherating pun dah lewat, chalet yg dah dibooking pun dah kena org ambik, so cari chalet lain la jawapnya.. last2 dapat Ranting chalet resort, tmpt mama duduk dulu.. tp kali nih penuh so tak dpt balik chalet kami dulu.. hhhuuu.. jadi la dari melepek kat masjid kan...

Malam tu my SIL sempat buat barbaque lagi.. diorag dlm 8orang sepakat bawa makanan.. hhheee.. kami menumpang makan je la sikit2.. rezeki eks..

besar SMILE.. hhhiiii.. suka..

Mama lak mengantuk dah time tuh, maklum la dah terlebih waktu tidur biasa kan.. mama tak follow pun mereka barbeque, nak tido kat chalet tp bila sorang2 tuh, terdengar mcm2 lak, hhhuuu.. gerun wei.. so cepat2 cr tudung kuar cr mereka.. lepak sat sambil pujuk maman balik chalet.. hhheee.. kul 2 gak br boleh dodo.. hhhuuuu.. [maman dah puas dodo tuh yg payah nak dodo]

Pagi2 lepak kat pantai.. ingat nak lepak je.. siap mandi lagi..

gi pantai.. tgk pasir pantai je la ye...

cumil tak.. gedik2 sorang kat tepi pantai.. hhhhaaa..


Pastu lepak2 sambil sarapan.. then SIL dan kawan2 bersiap2 nak gi kenduri kawin kawan diorang.. mula2 mmg kami nak lepak2 dan terus balik kl, tp diajaknyer kami ngan umpan pas kenduri nak gi makan sata BEST in this world.. pantang dengar benda sedap2 nih... set ok je la..

Imagine le, gi kenduri org tak kenal ngan jeans dan t'shirt buruk.. hhhuuu... mmg buruk ok.. dan sini pun tak ambik pic pasal malu.. kantoi kann.. ^__&...

Perjalanan agak slow pasal depa2 sibuk mencari tempat nak tukar baju.. ai..?? mmg ngan baju t'shirt dah.. hhhaaa... ai tak kesah ok..

Lepak kat kedai Paksu (berhampiran pondok polis peramu) org kuantan sure tau nih.. ramai org weii.. hajat dihati nak makan sata tak tertunai.. berebut2 cam org kebuluran.. hhhiiii... makan apa yg tercapai je... penat nak beratur.. cam mama yg beratur kan.. hhhhiii..

Dah nak balik2, dah bayar dah makanan, sempat gak papa gi beli sata, kebetulan mmg org tak perasan org yg bakar sata gi antar kat dulang, tp sad pasal papa beli rm2 je.. sedap wei sata dia.. sampai sekarang terasa lagi kat lidah.. ooopppsss.. hhheee.. mengalahkan org mengidam.. bukan apa.. susah dah nak gi sanakan.. tu pun mujur ikut rombongan buya n the geng je.. ahaks..


Seterusnya, balik la apalagi.. tp ada gak kawan buya teruskan perjalanan mencari air pelangi.. hhhuuu.. memakan dan peminum kawan buya itueww.. tp papa dah tak sanggup nak follow.. buya pun nak balik so balik je.. dari 4 bijik keta dah jadi 3 bijik keta dan lastly jadi sebijik keta.. terpisah tah kat mana tah.. tak sedor.. mama dok buat tahi mata ngan maman.. hhhaaa..

Ok la.. panjang berjela2 dah entry nih.. nnt org buhsan.. langsung tak baca apa mama repekkan kat sini.. nnt2 kita update entry lain lak ye...^_^


**pic dr bb, banyak ambik gambar tp takleh tgk.. xleh support lak.. xreti dah nak buat apa.. bersedih je la hamba... sapa2 terer guna bb tuh mai la bercite kat kita... mekasih awk.. hhhiiii.. [buta it tp nak ber it]


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

****************************


16 comments:

~ yus ~ said...

jalan2 Cherating ya?

Lagi seronok kalau ada gambar...

saya takde BB, hp biasa je, lg tak tak tahu nak godek rasanya..huhu

sorrylah tak membantu...

maya amir said...

aah..paksu tu memang famous..ade lagik satu hala ke tg lumpur, mok naa.. paksu ni, kat area tg lumpur pun ade gak:)

miloais said...

best lah gi jalan2 ke cherating...

lama gile riols tak kesana...

Aku Ibu Muda said...

yangg...blog ni ok je, tak de malware pon...tp kalau betul ada, buang je bloglist atau link yg disuspect menyebarkan malware tu

then report kat webmaster google...dlm masa 24 jam camtu ok la :)

mama maman said...

~yus~ : gmbr semua tak jadi.. hhhuuu.. tu pun guna screen gabber.. ada la sekeping dua yg boleh buat.. yg lain.. yg hado je la.. hhhii..

xpe dear.. mana tau org lain terer eks.. hhhiii..

mama maman said...

maya: mmg sedap sata dia.. hheee.. nih pun harap org bawa.. kat tg lumpur gak rasanya nih... tah la.. sesat barat kalu nak gi sendiri..:)

mama maman said...

miloais: syok sgt tp sebab kami tolak lewat.. jd aktiviti mandi manda xlama.. panas sgt.. tak tahan..:)

wahida said...

kalau aku pun, dah dgr bunyi mcm2...mesti aku pun dah lari cari dorang...

mama maman said...

Wani: selalu kena detect virus je.. tah benda tah.. hhhee.. selalunya mmg tutup je la...

ajumohit said...

nak plak musim ujan kan mama, lagilah turn baju nk dibasuh tu berlambak2 hahahhaha

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

OOoo kalau sakit kat leher tanda2 tekanan darah rendah ekkk...

mama maman said...

Wahida : tmpt org kan.. xduduk sorang la..:)

mama maman said...

aju: mmg pening..skrg kan asyik ujan je.. bila la nak kering... hhhiii.. dah tmpt jemuran limited...:)

PinKy MoMMa said...

dah lama tak buat barbeque and jalan jalan pantai..ganu slalu hujan..tak de can dah nak lepak pantai huhuhu

mama maman said...

BSB : sakit leher (tegang urat kat leher) disebabkan stress atau selalu tegang ketika buat keja.. boleh jadi darah rendah.. simdrom dia kita kerap pening2 dan sakit kepala.. kena slowdownkan ketegangan ngan pusing kiri kanan sesekali dan cuba rehat jika dah lama mengadap komputer... [nasihat doktor kat mama]

mama maman said...

Pinky Momma: dok nganu la dekat ngan pantai.. syok tau sesekali bbq.. :) tp mmg skrg dah nak masuk musim tekujuh.. kerap ujan skrg..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...