Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, March 29, 2011

Pedihnya.....




Hari ni sekian kalinye... mama marah2 ngan maman.... bukan nak saja2 marah.... sakit hati ngan dia... sungguh asyik ngan mainan.... suruh buat keja sekolah pun malas...[bukan keja sekolah sebenar... hanya buku latihan yg kami beli utk dia kenal huruf dan boleh menulis...]

bila dia menjawab lagi la terasa pedih dihati.... anak berusia 5 thn dah pandai lawan ckp mama dan papa.... pedihnya.... bila disuruh tidur pulak dia melawan lagi... nak buat mcm mana la wei.... pedih lagi... masalahnya bangun lambat... bila lambat maka lagi penat la mama nak kena hadap jem kat jalanan.... sungguh menganggu mood dan emosi.... papa bila maman lambat2 terus tinggal je la... maka mama la kena hadap perangai budak nih... terfikir... gamaknya begini la budak nak kena dera gamaknya...
aduh la wei... gini ke perangai mama dulu masa kecik2??? sungguh menyakitkan hati....

ni la yg gamaknya dr tak suka membebel jadi suka membebel gamaknya..?? aduh... penat wei membebel nih.... wat sakit kepala je....

terfikir... macam mana caranya utk tetap senyum walaupun berjuta perkara dtg menganggu... bagaimana..?? tetap senyum dan tabah walaupun sakit di hati.....

ptg tadi tipon MIL dan minta ckp ngan maman.... mujur gak dia nak ckp... sungguh pelik... dia just gelak2 dan ckp tanpa nak mengamuk atau nak memberontak.... sungguh naif akal anak2....  ingatkan marah bila pg td mama marah2 kat dia.... tp dia ckp cam biasa je.... siap ckp... mama kito bako je....[tanya pasal basikal dia.... dia asyik jatuh basikal je... katanya brek basikal dah rosak..]

aduh... sedangkan hati mama tak sedap pasal marah2 kat maman... rasa bersalah sungguh... lagi2 dia tak marah balik kat mama.... mama balik lmbt lak hari nih... takut balik dia dah dodo.... sori maman... insyaallah mama tak marah2 lagi.... [mama pun tak nak marah2 nnt cepat tue.....:)]


[peace maman......]


p/s:dlm kalut keja pun mama selit2 kan juga update blog... bagi lega sikit rasa hati.....
hilang juga pedih hati bila dapat bercakap ngan org diingatan....:)
♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


3 comments:

Citarasa Rinduan said...

yana

sungguh tau, umai pun kadangkala buat hal...dengan MIL, FIL dan en zalie yang kurang sihat..
rasanya ingin ayu nak jer lari jauh..
namun...mereka amanah kita...
so,,,,,,,,,,,tetap senyum dan redha dgn segalanya

apapun...KITA boleh!!

mama maman said...

ayu.....

mmg dugaan la nak besarkan anak kan.... setiap org ada masalah dan cara utk menanganinya... tp kekadang tak terfikir [sebab tak tenang]

pegi jauh hanya dibibir... tp hati tak sanggup pulak.....

insyaallah kita sabar ye ayu.... ye KITA boleh.... amin.

eelobor said...

alamak....siannya anak mama kena marah. dah la hensem & cute lak tuh, nasib baik la muaz pun laki. kalu pompuan dah nak berbesan ngan mama maman nih. hihihihi,

ok lah dapat hilangkan pedih hati kan? sekurang2 nya blh turunkan stress

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...