Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, November 14, 2011

Aduanku Aduanmu


Salam...

ni aduanku pada teman.. dan skrg mama panjangkan kat sini lak... :)


Hari nih terasa sengal
Malas nak keja..
Otak cam xnak gerak je..
Tgn ke otak kena gerak ye..?? hhhuuu



Haruskah begini skali mama takleh wak keja... berkat ke...?? hhhuuu... Ujung2 tahun nih harus pamerkan kesungguhan.. agar dpt bos nmpk dan direcomendedkan naik gaji.. hhhaaa.. [wayang cina kannnnnn]

Harus ujung2 tahun je ke kena pamer 'perangai baik'.. hahahaha.. sendiri mau ingat dok gitu..??


Jawapan kwn kita... nih dia.. hhhuuu..

Hehehehe..
Sama la kita wei…huhuhu
Gagahkan jugak ni….

Makanya nak kena gagah jugak la kannn... hidup..hidup..

Masa rehat tadi pun still gosipkan benda yg sama.. dan kawan2 lain ckp apa...??

'bukan kau sorang je wei... aku pun sama..'
'biasa la ujung tahun.. dah penat..'
'lagipun banyak cuti kann.. cuti2 pastu msk keja jadi malas'

betul ke..?? adakah hanya kami saja berjangkit perangai cenggini..?? sepatutnya pas cuti la rasa best nak keja.. maklum la dah fresh kan otak kita.. fresh otak tp poket kering balik.. maka harus nak keja keras mengumpul balik.. betul dak..?? bukan materialistik... tp dah semua org keja pasal nakkan duit.. kalu keja tak dpt duit... sapa la yg nak buat keja tuh..dok..??


**Sepatutnya seronok skrg nih psl terdengar rumous yg company nak review gaji dan bakal ada B++ dihujung tahun.. tp RUMOUS saja la.... cuti2 family trip ke krabi pun terdiam ceritanya smpi nak naik tahun baru dah.. adakah..?? zero je la... verangan tak sudah kami nih..:) bab kata org.. verangan itu tak kena bayar.. free je..



bersyukur.. jika mmg dah rezeki ianya tetap dtg pada kita kan..

Skrg sambung tugas yg tak pernah habis dan berharap tiada teknikal error lagi..
penat berulang keja yg sama... buhsan...


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

8 comments:

sue zainun said...

hehe sebab banyak sgt cuti ada benarnya tuh malas nak wat kije..kita pon sama :p

mama maman said...

sue zainun: ye la kot.. malas amat sungguh kan..:)

Ardini Humaira said...

syioknye kalo bebetul dapat bonus kan :D

mama maman said...

Dini: syok banget.. dah imajine macam2 dah nih.. ha3x

miloais said...

terlebih cuti boleh juga menyebabkan malas...
tak cukup cuti lagi lah....
hiks

mama maman said...

Miloais: malas je kannn...

ariana said...

Kalaulah semua mimpi indah jadi kenyataan...:)

mama maman said...

Ariana: indah sekali kan... hhhaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...