Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, November 15, 2011

Kisah suami setia




syg la sgt kannnn...

 
Pak Johan adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Enot telah meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.

Pak Johan yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Johan pergi pada waktu pagi, tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari dua minggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan beranggapan Pak Johan begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata, “Awak ni terlalu sangat cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada siapa lagi di kampung ini buat begitu.” Pak Johan menjawab, “Sebenarnya sebelum Enot hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga rumput di kuburnya tumbuh dahulu.“
“Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh…“

P/S: Ada gak orang macam ni ye. Kurang asam punya laki. Kah kah kah….

sumber: email.


Buat hiburkan duka dihati...

Bye..:)




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

12 comments:

Kakzakie said...

Kakak dah pernah dapat email ini tapi masih tetap nak ketawa bila baca hihi...

mama maman said...

kakzakie: kelakar kan... ada2 je la kerenah laki nak berbini br nih.. hhhaaa

eelobor said...

berduka di hati???

mama maman said...

eelobor: duka dihati sendiri ubati..:(

Ardini Humaira said...

haha...
nak cecepat tumbuh rumput rupanya

maya amir said...

Aah pnh baca this one...ngengada tau laki ni...krkeke

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

huh.. tak ikhlasssssss

che mid said...

Kalau suami mati dulu, kita pakat bubuh baja sekali k..

mama maman said...

Dini: hhhaaa.. tu yg sanggup ari2 gi siram tuh..:p

mama maman said...

maya : dlm otak diorg nih ari2 nak kawin lain gamaknya kannn..:)

mama maman said...

mama amana & arif : biasa la.. sure ada je motif sebalik tindakan mrk.. hhheee.. jahatnya kann

mama maman said...

cm: terus letak je baja... cepat kita dpt yg muda.. hhhaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...