Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, November 29, 2011

SIL Welding | Hazab hunting tudung..




Salam...entry nih panjang berjela sikit tau.. hadap je la ye...^__^

Nih kenduri utk SIL yg bongsu.. so MIL agak berabis la sungguh2... kih..kih... kami yang akak2 abg2 nih pun kena la juga tolong sama2 berabis all out tau.. hhheee..

Rasanya hampir tiap minggu akhir (weekend yg hampir ngan kenduri) kena berumahtangga kat umah MIL menyiapkan persiapan yg remeh temeh nih.. suka tau benda2 nih.. maklum la boleh sama2 huha..huha.. keja nyer pun terasa cepat la sikit siap..:)

Kami menyiapkan barang2 utk dijadikan buahtangan utk tetamu.. sambil2 tuh kalut mencari tudung nak machingkan ngan baju kenduri.. hazab tau.. maklum la nak sama sedondon.. kami yg peremfuan2 nih mmg la memasing nak bergaya sedondon kannnn...hhhaaa.. laki2 masing lelayan je binik2 nak cun mengalahkan pengantin nih.. keh..keh...

Nak dijadika cite.. sil ngan biras mama dah cari tudung dah hari sabtu lepas.. bila dah depa beli tuh br ckp ngan mama psl tudung tuh.. mama mmg dah lupa dah psl bj kenduri kami nih masih lg kat kelate.. mama tempah kat klate psl murah kunun.. bajet tak hemgat.. last2 pening psl tukang jahit tunggu last2 minute nak jahit.. kih...kih.. salah sendiri psl ckp nak baju tuh lepas raya aji.. aritu tak target nak balik raya aji.. masa blk aritu tanya gak.. tp mmg dia tak potong lagi.. hhheee.. senyum je la kannn.. salah sendiri...

ok cite tudung....

Disebabkan jeles semua org dah cr/beli tudung... papa pun kunun2 nak cr tudung tuh kat downtown.. sebenarnya dia nak merendek je lebih... hhheee.. sil yg dah beli tdg pun masih lagi mencari yg lain psl kunun2nya warna tdg tuh tak kena sgt ngan warna baju tuh.. belum 100% berkenan la tuh... si biras mama pun sama.. lakinya ckp warna terang sgt.. cam mak nenek je.. tak kena.. so still hunting for tudung.. kih..kih..

Mmg takde la tdg kat downtown tuh... so pepagi ahad kami terjah ke pasar karat shah alam.. mmg banyak tudung kat sini.. beli je la.. tp yg ada kaler yg maching tuh jenis tudung belit2 tuh.. mama beli je la dr takde kan.. ingat nak cr tdg sarung.. tdg sarung kan senang.. lagi2 kenduri nih memerlukan kita bergerak selesa.. nih belit2 nih setakat suka2 boleh la.. dah mama nih jenis tak suka nak membelek2 tdg nih...

Balik2 tuh kami berkumpul kat umah MIL.. masih2 dok tunjuk tudung memasing... hhheee.. dah tu memasing tak puashati.. makanya SIL (2org sil mama) bergerak ke bangi meneruskan aktiviti mencari tudung lagi.. hhhaaa.. mama sebenarnya nak ikut.. tp papa cam surender dah.. hhhaa... so dok diam2 kat umah..

Tup-tup dpt bbm dari SIL mama.. diaorg dah beli tudung sama kat Ariani.. so sedondon dot la kami nnt... kih..kih.. dan mama happy pasal mmg belum ada lagi tudung dr butik terkenal cam Ariani tuh.. selalunya made in pasar malam je tudung mama... kih..kih... tu yg kata all out tuh.. dasyat penangan kenduri SIL yg bongsu..

Dijemput hadir kekawan pada 4 disember 2011 di rumah 7383, Jalan besar batu 9, kg pulau meranti, 47100 puchong, selangor. Datang je.. nnt boleh kenal2.. hhheee... ai be there all day... kih..kih.. Msg mama kat sini mmaiman765@gmail.com nnt boleh mama bg no phone.. kan senang calling2 tanya jalan kannn...:)




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...  

****************************

9 comments:

Citarasa Rinduan said...

tak kena gaya, pasti rasa tak puas hati pasal tak matching kan...

okeylah tu, sattle masalah.. pasti kalian cantik masa kenduri kawin tu.. sedondon lagi

masa adik kawin 3 tahun lepas ayu ada sambar gak.. harga ratuss ko.......
pitam sekejap.. hahhahha


PS: moga ramai yang attend majlis kawin..... sure mama yana sibuk dengan persiapan kan..
moga majlis berjalan dengan lancar..amin

wan habibah said...

kalo dekat dah dtg dah.. mmg suke g wedding ni

mama maman said...

ayu: seronok dua ronot le..:)

yg kami beli nih xde la mahal sgt.. rm40 je..

moga2 kenduri nnt ada keberkatannya ye.. mekasih ayu..

mama maman said...

wan: kalu tak dpt dtg.. doakan kebahagian mrk dr jauh pun xpe.. :)

Kakzakie said...

Kalau dah nama pun perempuan, selagi tak kenan di hati mesti nak cari sampai dapat.

4-12-11 ini kakak dalam percutian ke T'ganu dgn anak-anak. Kalau tak cuti pun jauhlah Yana... Selamat bergembira menerima ahli saudara baru

mama maman said...

kakzakie: perem gitu la kannn..:)

xpe la kakzakie.. selamat bercuti dan mekasih.. moga jodoh diorg berkekalan eks..:)

littlehumblelynn said...

seronok kalo handle wedding2 nih kan..
smg majlis berjalan lancar :-)

dkt dgn rumah tuh..rumah saya di T,Putra perdana..

mama maman said...

mama-wisyah: dtg la... nih umah mil.. kita dok putra perdana gak.. hhheee..:)

littlehumblelynn said...

laa...tggl putra perdana jugak..jalan mana ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...