Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, January 9, 2013

Pelik

Slm

Rasa pelik tak kalu time tidur (selalu dlm kul 12mlm) ada lg jiran menumbuk pakai lesung.. Eh.. Konfius kekadang..

Diam2 pasang telinga, cuba intai kat pintu, kat tingkap.. Senyap jer suasana..

bunyi tuh kekadang jew mama perasan.. Nak2 kalu time tuh mata terkebil2 takleh pejam.. Huhu.. Seram gak kekadang kaannnn

Mama terfikir kot2 la jiran ketuk pintu nak minta tolong atau nak ckp benda2 penting kannn.. Tp bukan lama.. Jap jew.. Pastu diam.. Pastu ada bunyi lg.. Bunyi tuh cam kat kwsn dapur atau dkt2 ngan pintu..

Kalu ckp ngan papa, sure papa ckp.. 'Gamaknya laki dia br blk keja kot.. Lapar so binik dia masak.. Tuh yg menumbuk tuh kot.. ' 'Baik binik dia kaaannnn'

So kekadang mama ambik positif jew la.. Maybe betul kot kann seperti papa kata.. Takmo fikir negatif kalu tak smpi kesudah takleh tido.. Huhuhu

Sudah.. Cuba nak lelapkan mata nih.. Please la dodo mata.. Esok dah nak keja.. Aduhai.. :(










*jgn lak ada yg seriau baca nih.. Mama nih cuba nak sedapkan hati nih.. Huhuk








Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

ahkakbatik said...

baik pi tanya jiran.. dulu2 zaman kaktek kecik2 dok umah flat... tiap malam org bawah cakap mak kaktek buat bising alih2 perabot.
haaa... antuuu....

Kesuma Angsana said...

pernah kawan cerita tiap malam dgr jiran atas menumbuk smbal tgh2 malam. sbb x puas hati pg check tau2 atas rumah dia tu mmg dah kosong lama x berpenghuni... so moral of the story... jwb sendiri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...