Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, January 21, 2013

Saya Tak Lawa

*entry yg ditulis mlm semalam tp bila sent tak kuar2.. so pg td just tekan publish tanpa byk fikir.. :)


Slm..

Siang td selepas balik kenduri.. Papa ajak jejalan pusing2 shah alam.. Honestly, lama tak jalan ke shah alam nih.. Dulu dok sana lama gak... Hhmmm.. Keja pun sana jugak.. Bertahun2 meninggalkan bumi shah alam.. Huhu.. #Cam lama benar kannnnn.. ;)

Rindu.. :)

So balik umah.. Solat dan siap2.. Kuar dgn misi nak ronda smbil nak gi tgk kot2 ada lg warehouse heavy norma.. Gitu.. *Betul ke eja tuh.. hentam jew

Pusing2 kat seksyen 24.. Hiks.. Nmpk flat mama duduk dulu pun dah lepas rindu.. Haha.. Dulu masa bujang mama rempit ngan skuter jew.. Ulang alik ke uitm, ke tmpt keja.. Tak byk yg berubah sgt kann.. Mama merasakan dok shah alam nih damai jew.. Wlpun serabut dgn roundabout banyak sgt.. Tp kurang trafik light.. Hehe

Pusing2 papa kata jom gi plaza alam sentra.. Ok. Masuk cari parking.. Scary betul parking sini kann.. Sepi dan jenis sembunyi2.. Kiki.. Kalu mama sorang kompom tak berani nak park sini.. #ala.. Cam pernah mama smpi sini sorang2 kalu takde teman kannn..

Naik2 lif jumpa nagoya.. So mama terus ajak papa gi tgk kain.. Ramai dah org sibuk cari kain buat raya.. Belek sana.. Belek sini.. Takde berkenan.. Satu isu yg tak berkenannya sebab tak tau nak pilih warna apa utk tema raya thn nih.. Kiki.. Lgpun tak tau la aliran fesyen terkini.. Almaklum setahun sekali beli kain psg buat baju raya.. Susah2 nnt cr bj siap jew.. Kiki.. So far takde lak jumpa ngan org lain.. #redho.

Mesti org tertanya.. Apa kaitan ngan tajuk 'sy tak lawa' ngan kisah roda2 shah alam nih.. Hiks

Gini.. Disebabkan byk pilihan kain tp masih jua tak berkenan so mama pun ckp la gini..

'Sy dah tak lawa.. Kan papa.. '
*Sebenarnya nak ckp tak muda.. ish..ish..tua dah kannn

'eh.. baru sedar ke..?? hahahaha.. gurau jew'
*pandai kever takut mama muncung.. kikiki

'Mama lawa tak maman..??'

'Mama lawa.. Cuma kain tuh yg kurang lawa'
haha... kannnn

Tq anak sebab memahami.. Kikiki

Bila dah tua.. Pilihan dah kurang malah mama suka pilih kain yg selesa dan senang dibawa berjalan.. Rimas ngan kain2 yg warna banyak terang lak kaler dia... Sesungguhnya mama bukan diva lg.. Kikiki

Lagipun.. tak tau fesyen terkini la skrg.. nmpk banyak yg kain tuh warna latar dia dah la terang.. pastu bunga2 yg ada tuh dipalit ngan kaler2 warna warni terang2 gak.. oh.. pening mak tgk.. hihihi
lagi satu... mama kurang berkenan ngan baju yg jenis ber kaki jew bunga dia.. eh faham tak.. nih contoh dia..


pic frm google


tah la.. kot2 tuh trend terkini kot.. hahaha..


Adakah sy nih blogger yg menboringkan... kesian kannn..


XOXO


:)



***********************************************
 
Selalu nakkan cadangan dan nasihat org.. ada yg sudi..??? hehehe
 
 
:)
 
 
 
 
 
 
 
 

3 comments:

Kakzakie said...

lawa ke tak lawa tapi niat hati mesti nak cari kain yg lawa di pandang mata...

jeBateja said...

den pun beli baju melayu tang raya jerk....pas tu....baju melayu tu plak 2 kali jerk pakai...masa raya puasa dan raya haji....lah ni dah ada 12 pasang baju melayu yg hanya pakai 2 raya tu jerk....adehhhh

KesumaMaruku SueQistina said...

singgah baca & follow sini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...