Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, January 15, 2013

Tips | Masalah dengan butang upload gambar hilang


Salam..

Sapa2 ada masalah gini tak..



Problem with browser button for image upload


Pening gak kepala.. tiba2 nak upload gambar.. tgk2 browser button dia takde.. so mama cari kat google.. dan mama share sini.. sapa2 nak faham cuba baca  SINI.

Nak terang banyak2 tak reti sgt.. kalu secara kefahaman mama la kann..

jika berlakunya perkara seperti diatas..

  1. kita di suggest tukar dr guna internet explorer kepada chrome atau firefox sampai la masalah nih dapat diselesaikan
  2. mereka jugak suggest kita upload gambar melalui html side.. tp agak berserabut sikit la..




So far.. mama upload gambar guna html tuh.. terpaksa la beb.. nak tukar internet explorer kena ada kelulusan dr pihak admin company.. malas nak bersoal-jawab la pasal benda2 gini.. kita berblog pun bukan utk kerja kannn.. time utk release tension jew.. so faham2 la beb.. kikiki

Untuk sesiapa nak tau guna html side utk upload pic.. nih mama buat prict screen..











Siap sudah upload gambar.. dan tekan balik ke 'compose' utk lihat seperti ini... ;)

ok tak cikgu ajar.. faham tak.. kikiki *Feeling cikgu.. garang nih tau... hahaha



****************************

Sharing Is Caring... :)







3 comments:

Kakcik Nur said...

Dah beberapa minggu rasanya kakcik guna format HTML tu untuk muatnaik gambar.

Kadang2 kakcik guna iPad, senang sikit. :)

Tihara said...

akak pun penah jugak guna html sbb nak space kena taip code <br tu..tp uplod setakt ni alhamdulillah boleh guna lg kat compose..

Nurie said...

Tak pernah guna HTML...selalu tutup, pas tu bukak balik...huhu
Sungguh tak reti....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...