Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, July 19, 2011

Ahad hari Papa

السلام عليکم



Hari sabtu hari KECEWA mama... dan hari ahad hari gembira papa...

Pagi2 lagi sibuk mengejutkan kami... sibuk papa suruh mama siap... tp disebabkan mama frust dan sakit hati mama boh layan je... hhhaaa... buat siap lambat2... maman pun cam reti.. puas papa dia kejut bangun pagi tuh... tp dia pun boh layan gak... tak bangun2... hhheee... so papa kuar sorang je la... tp mama sempat pesan sarapan pagi utk kitaorg... [smpt lg tuh..]

tp papa pun boh layan... ahaks...
nak tak nak.. mama gak kena masak sarapan pagi.. hhheee.. dasar malas eks..

Papa kuar pagi balik tengahari, balik2 je sibuk bertanyakan kami dah mandi ke belum.. ayaaaa... kami sudah cun ma... ada ke ingat kami belum mandi..
Sibuk ajak mama lunch kat luar... dlm hati mama pelik gak tp laju lak siap.. keh..keh..

Pas lunch papa ajak gi cari shutter badminton, mlm nnt dia ada latihan.. [percaya la ye...latihan badminton aka utk slimkan body sambil2 berharapan akan ada kuar 4 ketak didada...hhheee..]

Cari shutter sudah tp last2 dia melencong ke kedai tayar... ingat nak buat apa... rupa2nya berjam-jam mama dan maman kena tunggu papa tukar tayar... geram sungguh... rupanya mama dah termakan umpan lunch ayam kampung la, patut la tak kisah je ajak mama lunch kat kedai tuan faridah ayam kampung, rupanya memujuk nak tukar tayar... cehhh...


aktiviti maman yg boring nunggu papa





Ps: tak habis2 eks pasal hari minggu yg frust la, yg kecewa la... hhhheeee... i'm okey sebenarnya... just rindu sgt kat kampung.... hhhmmm sebenarnya mama nak bermanja2 ngan Tok Ma dan Tok Bah sebelum diorang berjalan jauh... hhhuuu...
















6 comments:

eelobor said...

huhuhu...boleh di guna pakai gak taktik tuh

zaidah said...

klu husband ajak makan kat luar lepas nie kena perati betul2 kot2 umpan...

mama maman said...

eelobor: panjang akal eks org laki nih.... geram seh...

mama maman said...

zaidah: kekadang susah nak baca fikiran org laki nih... kalu bising2 pun tak jalan jugak kalu dia nak buat kann... takkan la nak gamuk2 kat dpn org kan... hhhuuu...

miloais said...

macam cara kan???
kesian kat maman yg kebosanan menunggu!

mama maman said...

miloais: kita tak dpt bc fikiran mrk2 nih... hhhuuu... maman siap request susu lagi tau... mana nak cr...??? hhheee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...