Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, July 25, 2011

Mood Terbang

السلام عليکم

Bismillahirahmanirahim... pendekatan mama utk meluahkan apa terbuku dihati. Mama tak mau pendam lagi. Mama sakit hati teramat2. Tolon abaikan kekesatan bahasa saya. sungguh sakit hati. moga2 blh tenang.
Pagi hari isnin sure takde mood... Mama pun.. ditambah ngan ketiadaan maman membuatkan mama suram.. Itu takpe lagi, mama kuatkan semangat.. kan hampir bulan yg mulia, bulan ramadhan. Mama kuatkan semangat. Lagipun mama puasa hari nih. so sabar banyak2 kan.

Tapi pagi tadi hati terasa sakit sekali. Jem dijalanraya memang dah menjadi rutin, mama layan seadanya.. Dengan kenderaan kecil dibelakang kenderaan besar mmg mencabar kesabaran, tp mama tetap cuba bertahan sabar. Tau la keta awk besar, atleast hormat la org belakang, bagi la signal.. ni main ikut suka hati dia je.. bawa pulak macam jalanraya tuh macam dia punya je.. macam dia je bayar cukai jalan... Xpe mama sabar lagi, walaupun hampir terlangar montot besar dia tuh pagi td, sabar je la... suka-suka hati dia je berhenti.. hhhuuu.. menyirap tau.. kalu terlanggar.. nak2 mama kena bayar kecederaan keta dia... sakit hati.

Sampai2 je kat parking mama.. parking reserved ok.. tp dah ada keta besar dok parking elok je kat parking mama... hhhuuu... mama hon kan je.. geram bercampur sakit hati.. nasib baik tuan punya keta datang dan siap angkat tangan.. sejuk le sikit.. dtg2 kwn office mama dia tegur.. kuat mama hon keta td, rupanya kwn dia.. nasib la kan. salah ke..??


Masuk office dan sedaya yg mungkin nak neutralkan hati yg sakit.. tp kawan2 office lak menyakitkan hati.. main cam bola je campak suka hati. Kesahnya, Printer lak tiba2 error. Selalunya printer tuh tak pernah ditutup sebab printer tuh ada cooler dia sendiri. Ni mama dah siap hantar dan mama just nak pegi ambik je la apa yg mama print. Tengok2 printer tuh ditutup (off) so mama buka (on)kan je la.. tgk2 ada error. So mama beritahu la kat yg incas printer nih. tp dia suruh ckp kat org kat department mama sendiri. dah cakap kat staff department mama, dia lak tolak balik kat org yg incas printer tuh.. org incas tuh department lain. konon2 tak nak tolong mama pasal mama dr department lain.. dah menyirap dah mama.. tau la mama nih Wanita. boleh je main tolak2 kan.. geram dah.. cam nak nangis dah.. tp ai big girl kan. so ai ambik pendekatan sabar dan sabar.. tak mau nangis.. buruk..jika bos tanya nape keja ai takleh siap, ai akan cite peristiwa nih. diorg taknak kerjasama ngan mama. so apa lagi mama nak buat. rasa cam nak berambus je dr sini.. so sakit hati..


Lagi mama rasa terhina jika org tiba2 ckp kat kita semua kita tak tau.. sedangkan setiap diskusi atau perbincangan tentang keja memang tak pernah mama dipangil utk berbincang, segala urusan siap yg kena buat keja apa atau tiap2 org kena siapkan kerja apa, mama takpernah dipanggil. Maka jika mcm sekarang mama kena teruskan kerja mama, maka mama seharusnya diberitahu bahawa polan si polan dah siap keja sini, dah letak sini, dan mcm2 lagi bagi membantu mama menyiapkan kerja mama tanpa ganguan.. tp disebabkan takde sebarang info dan 'kerjasama' yg seharusnya mama perolehi makanya mama dpt 'pujian' yg mama semua benda pun tak tau. hhhuuu.. haruskah mama teruskan keja mama kat sini lagi.. terang2 mama tak happy dan tak dihargai. Silap mama je yg nampak. sedangkan silap mama dtgnyer dr silapnya dia sendiri. Sakit hati.

Mama nih umpama sampah je.. Yg cantiknya bila department lain nakkan sebarang info, selalunya dtg minta kat mama, pasal mama tak pernah nak berkira ngan mereka. tp bila mama ada masalah, takde nak tolong waima dr deparment yg sama. sakit hati sungguh.









♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

12 comments:

NM02 said...

sabarlah mama.. anggaplah itu satu dugaan buat mama dalam meneruskan perjuangan kehidupan

senyum skit...

Citarasa Rinduan said...

Assalamualaikum mama yana.................

sebagai sahabat, ayu mendoakan semuanya normal semula..

rasanya, mama ada masalah yang dah lama terbuku..
meluahkan di blog mmg suatu tindakan yang amat bijak..
lagilah tamo sahabat nyata terasa dgn kita

tapi, hujung2.. kesannya...... mama akan terus ditindas..

PS: harap mama dapat atasi masalah mama.. ayu mendoakan yang terbaik uttk diri mama sendiri
maman ke mana mama yana?

mama maman said...

Nmo2: kekadang terasa seakan2 sy la org paling bodoh dlm dunia.. sanggup tempuh keja sini selama 7thn.. hadapi segala pahit kat sini... sy sedih sgt.. down giler2 mood sy.. hhuu..

mama maman said...

Ayu: mama dah tak tau nak buat apa dah..
insyaallah mama cuba sebaik mungkin solve masalah nih... apa yg plg mama rasa sesuai ialah tukar keja je.. hhhuuu..

Maman blk kg.. ikut FIL blk kelate..

Kakzakie said...

Pada kakak selagi boleh bertahan, kenalah bertahan mama tapi mama kena berani utk bersuara. Usah pendam. Ikut style kakak... suara kita bukan mencari salah org tapi memberitahu boss yg kita perlu diketengahkan agar mereka tahu kemampuan kita di mana?...

Huszaini said...

sabar yer.. Allah nak uji hambanya.. mama kuat.. sebab tu mama boleh bertahan sampai sekarang.. mana tau dia nak bagi ganjaran yang lebih lepas nih sapa tau kan? mungkin bertukar kerja adalah satu option yang baik, mungkin juga tidak... cubalah.. selagi kita tak melangkah selagi tu kita tak tau apa ada kat depan... InsyaAllah boleh..

mama maman said...

kakzakie: sy bukan style org yg suka mengadu domba, selagi sy tahan, sy tahan. Tp makin sy diam makin menjadi2. Sy suka jika kerja sy yg menjadi kayu ukur. Awl thn lalu sy naik pangkat, tp kena perli kononnya naik pangkat kerana melayan bos (mengipas atau menguna cr yg lg jahat.. tak sanggup sy nak ckp.. melibatkan maruah wanita..)

Wanita bekerja mmg byk risikonya kan.. hhhuuu.. tak tau setakat mana la mampu sy bertahan..

mama maman said...

Huszaini: sy mmg mengharapkan kuasa abjaib utk terus kuat. Insyaallah. Keja mmg blh cr tp risau sy lak tak dpt bekeja ngan selesa di tmpt br.. mmg akan ada lagi risikonya kan...

eelobor said...

saya simpati & cuba nak tolong betulkan printer tuh, tapi risau kena tahan kat guard & di bawa ke balai polis lak. hihihihi....jangan marah2 yer mama, nanti banyak kedut2 kat muka tuh

mama maman said...

eelobor: nape takut kat pak guard, dia bukan tau sapa pun.. hhhhaaa..

** tu yg makin nmpk tua tuh kan.. asyik stress je kan.. hhhuuu..
xpe la kedut sejuta pun.. kalu org dah syg dia akan syg jugak.. hhhaaa..

msredcheesecake said...

mama, org puasa ni selalunya dugaan lebih. harungi dgn baik yea, pahala berganda nanti...istighfar...

mama maman said...

MSRED: betul kot.. posa2 nih perut kosong, kepala tingtong.. hhheee..

mekasih ye.. doakan yg baik2 ye..:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...