Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, July 8, 2011

Maman bukan 'adik' lagi!!!!

السلام عليکم

Hahaha... Tajuk takleh blah tuh la....

Maman sekarang tak suka jika mama panggil dia sebagai adik... kekadang terbiasa panggil adik kat dia...
katanya... 'jgn la pangil adik..adik... panggil maman la.. maman nama Aiman Hakimi'

Sejak sekolah nih dah nampak la perbezaannya sedikit...
dulu asyik nak menangis je.. cembeng sungguh... suruh makan pun nangis tau.. hhhuuuu.. [rasa cam mama dia lak nak nangis melayan kerenah manja dia nih]

sekarang pagi sudah senang bangun dan akan terus mandi... pastu melengeng bogel selagi tak dihulurkan baju utk dia pakai... dia pakai baju sendiri je skrg...
pastu bila nak pegi kuar.. dia tarik beg sekolah dan ikut je diam2... tak banyak kerenah mcm zaman kecik2 dulu... [dah besar dah kan anak bujang mama]

malah susu pun dah kurang sekarang... dulu asalkan celik mata.... 'susu... nak susu..' smpi la dpt susu botol.

Pakaian pun sekarang dah pandai bergaya dah... pandai pilih dah apa warna dia berkenan... dah pandai pakai kasut [dulu pakai selipar buruk nak putus tuh je la.. puas suruh pakai kasut tak moh.. taksil... hhheee ]


no more 'adik' plezz....


Ps: ensem tak caya..???  Bagi mama u always 'adik busyuk' mama...


7 comments:

Qaseh said...

maman xmau dipanggil adik...coz dia nak 'adik' la tu...

Lizan said...

ihihi...kalau dah besar, boleh lah gi anto syunat dah ni ya... hensyem lah maman ada spek itam.

mama maman said...

Qaseh: pandai teka... hhhheee... dia nak baby girl... ngah tunggu peyot papa meletup... hhhaaa... dia assume org peyot besar je akan ada baby... hhhaaaa...

mama maman said...

Lizan: besar2 pun kadang penat gak mama dia basuh tilam... terkencing mlm lg.. hhhaaa... tp tak seteruk dl la...:)

eelobor said...

sedar tak sedar sungguh cepat masa berlalu kan.....

maya amir said...

tandanya die dah besar..:))

eyndayusoff said...

Maman dah bagi green light tu... cepat le bagi adik kat dia hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...