Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, July 20, 2011

Bila kita nak kawin ma..???

السلام عليکم

Suatu petang, masa mama ambik dia dari rumah MIL.... Tiba2 dia bersuara...


Maman : Bila kita nak kawin ma..??? [sambil pandang muka mama tengah drive keta]

Mama: Kawin..?? nape nak kawin..??? [Konfius tapi layan gak cakap dia...]

Maman: Ye la... semua orang kawin... bila kita nak kawin...???


Mama: Maman nak kawin ke...???


Maman: Ye la... nak kawin la nih.. tu maman tanya mama, bila nak kawin..??


Mama : Tah la.. mama tak tau la nak kawin bila.. bila eks..???


Maman : Tu la, ucu pulak tak de hari nih...

Mama: Nape ucu...???


Mama: Kan ucu nak kawin... mama tak tau ke..??? apa arr..


Mama: Mmg la mama tau ucu nak kawin... tiba2 je... [Konfius mama...hhhuuuu]

Maman : Mama kawin ngan papa la nanti... kan ma..??


Mama : Ye la.. nak kawin ngan sapa lagi..??? [ ada ke putera raja nak kawin ngan mama..??? besh gak eks...hhheee... gataiiii]

Mama : Kalu mama kawin ngan papa, maman kawin ngan sapa..???


Maman : hhheee..[ngan muka malu2 kucing] maman.. tengok la dulu.. hhheeee.... [ngan jelingan tak malu.. ahaks]


Apa dalam dompet maman..???

pic kami... hhheee...



Ps: tiba2 je tanya... susah jugak nak faham budak umur lima tahun nih kan.. dah nak kawin dah... hhhuuussshhh... bikin pening la ini budak...






 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥ 

10 comments:

zaidah said...

nabil pernah jugak tanya soalah macam tu....dia tanya yang dia nanti nak kawin ngan sape....bebudak sekarang berani tanya soklan mcm tu kan...klu kita dulu takut...

mama maman said...

zaidah: kekadang taktau nak jawab apa dah... pemahaman kita kekadang lain ngan pemahaman dia.. hhhuuu

Aku Ibu Muda said...

kak...cakap la dah sunat baru leh kawen ")

miloais said...

soalan tak bleh blah!

tapi kan... my son pun penah buat lawak pasal kawen
tapi.... heols bagitau iols... heols tak mo kawen!
ekekekeke

mama maman said...

Ibu Muda: tak dapet nak fikir masa tuh... konfius sesangat... nak faham apa maksub dia 'kawin' tuh...

mama maman said...

miloais: diorg ingat kawen tuh besh kot.. hhhaaa..

yg ini lak gatai nak kawin... hhhuuu

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Budak2 skg nie memang akan tanya soalan yg kita susah nak jawab... dia tahu ker makna kawin tuee..

efa fairuz said...

ayyoyo advance nye budak skrg.. huhu.. kalau anak sy tu, taktau la nk jawab ape..mesti speechless jgk tu a few minutes.. hehe

mama maman said...

BSB: susah jika dah advance nih kan.. kalu susah belajar.. malas je memanjang.. alasan je kan.. hhheee..

mama maman said...

efa: dah selalu sgt pertanyaan pelik2.. so jawab je la apa2.. hhheee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...