Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, July 12, 2011

Blaus Idaman Melaya

السلام عليکم


Masa baca entry kat atas dan terfikir yg mama nak jual blaus..?? tidak.. tidak...

Walaupun mama nih kelahiran jati kelantan yg terkenal ngan wanita2nya gigih berniaga utk menampung kehidupan. Tapi mama tak ada 'spirit' utk meniaga...
selalu juga kawan2 suruh belikan tudung [masa tudung bawal ngah in dulu]
akan tetapi selalu tak sampai hati nak upkan harga atau kekadang mama lak yg kehabisan modal... maknanya mama jual kat kawan2 harga lagi murah dr mama beli... rugi banyak arr kalu nak meniaga...
mati modal tengah jalan je la... hhhhaaaa..

Apa yg merapu nih yana... hhhuuuu..

Motif utama entry hari ni sebenarnya nak menbincangkan tentang... blaus.. blaus idaman melaya...

Sapa2 yg keja swasta tau la maksub mama... tak fahammmm...??? so mama faham sorang je la nih..???

Ok..ok... merapu panjang sgt dah nih... masa itu emas.. jgn dok membazirkan masa utk update blog.. keja esok nak summit.. hhhhaaa... stayback by river arr tonight...

Bukan apa sebenarnya... pagi2 bg kami yg keja swasta nih... selalunya kami bertemankan blaus2 yg simple dan digayakan ngan slaur slack serta dihiasi ngan tudung yg jugak simple. Hari2  camgitu la... kekadang diselangselikan dengan baju kurung atau kebaya yg jugak simple... [simple ke kalu pakai baju kebaya..???]

Selalunya jika kita2 nak cari blaus utk kerja... kat mana kawan2 beli..???
Me..??? mana2 pun blh... janji cantik, selesa dan agak2 menutup aurat... Mengape agak2 menutup aurat..?? Pasal selalunya... yg ada dipasaran... yg selalu berkenan dimata... blaus yg labuh tp tangan tiga suku.... hhhhhaaaa... menutup aurat ke gitu...??? Semasa beli mesti fikir... takpe nnt pakai lengan yg kita beli 4-5 ringgit kat pasar malam atau pasaraya...yg tutup tangan sampai pangkal tangan tuh... kawan2 mesti tau kan...

Tp realitinya... masa pakai dipagi hari.. dengan kocoh2nya... lupa sudah lengan yg dok asing tuh kat mana2 tah... hhhhaaa... sudah2nya membuka aurat juga kan...

Sekian takirah yg apa2 tah dr saya, puan mama yana dihari ini... sila beringat utk terus-terusan meningati utk menutup aurat dengan lebih baik selepas ini.

Ps: nak tepek pic kononnya nak tunjuk maksub kelupaan/kealpaan mama yg tak menutup aurat cara betul.. tp jika tunjuk sah2 la menjaja aurat sendiri kan... so lupakan je la... lagi naif lagi jika dipamerkan.. betul tak..??






layankan je la kak nab ngan kawan dia bersarapan nih...










♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

13 comments:

Aku Ibu Muda said...

yana...byk je jual blaus2 labuh tangan panjang ni...cer gi jeling2 kat uptown ke...hehe

mama maman said...

uptown..?? lama tak gi uptown.. hhhuuu..

ariana's said...

oh..org pantai timur jg rupanya ye..:)

mama maman said...

Ariana org mana..??? kelate jugak ko..?? hhheee... blh merempit blk kg sama2... hhhaaa

cheqna said...

cheqna pakai baju kurung je=)

mama maman said...

cheqna: kekadang suka je pakai bj kurung... :)

zaidah said...

selesa pakai baju kurung.....

ajumohit said...

daku pon selalu pki blaus and suar, selalu usyar kt carefour jek..kt push cart yg kecik2 tu

Che Mid said...

Salam, nape kak nab tu tak tutup aurat gak.. tak kena topik aaa..

mama maman said...

Zaidah: suka jugak pakai bj kurung... tp kekadang ai blk lewat so senang pakai sluar lg la... hhheee...

mama maman said...

Aju: suka gak belek2 kat c4 tuh..

Che mid: kak nab tuh ketegaq.. tak dgr ckp... hhhuuu..

NM02 said...

raya nnt datang kampung ai...

mama maman said...

NM02: raya nih blk kg... kg NM katne..?? hhheee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...