Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, July 4, 2011

Berjimat@kedekut@bijak belanja..

السلام عليکم

Aku adalah org kampung... walaupun dok lama kat sini..... cari rejeki kat sini... jodoh pun org sini... jatidiriku tetap kekampungan... kawe ore kampon wei... ahaks... Walau ada kad kredit.. makcik nih belum penah lagi zas-zas kad tuh.. hhhuuu... tuh yg asyik papa kutuk tuh...sian ai tau... kampom sgtkah ai..???

Hubby ajak jejalan... katanya apa salah belanja papa sesekali... pujukan bermadu ye... jgn salah faham.. bukan nak suruh cari madu ye... suruh mama berboros2 sakan ye... suruh mama pecahkan tradisi menyimpan kad kredit dalam beg tanpa niat mengunakannya.....malas nak layan... baik mama simpan kemas2 kat beg kannnn.. kedekut tahi idung masin..[mana tau masin..?? dah cuba ke..???]

Mama ckp la.. malas arr.. merapu2 je... pastu papa ckp la.. apa salah belanja papa seluar keja.. kan seluar keja papa dah buruk2 dah.. 2 helai je papa dok ulang2 pakai... [realitinya mmg betul ye.. hhhuuu... sian dia kan...] tabiat dia kalu sluar dia suka.. tak kisah pakai itu je... selagi tak jumpa yg berkenan mmg dia sanggup pakai seluar buruk dia tuh... keh..keh... binik punya cun gi office... pakaian anak berlambak2 sedangkan sorang je anak.. hheee.... papa lak pakaian selebet je... tak senonoh kan mama nih... [ada aku kesah.. dia sanggup berhabis pasal keta dr penampilan diri...hhhuuuuu]

Pujuk punya pujuk... ok la... hati kecil mama berkata...'apa salahnya berbelanja utk hubby tercinta kannnn' ..... hhhaaakkkktuuiiihhhh... keh..keh..

So berjimba2 la mengikut bontot laki mencari apa yg dia berkenan... nasib baik ada sale.. hhheee... save sikit budjet mama kaannn... sluar yg dicari alhamdulillah jumpa jugak... tp yg paling besh si maman la... apasal..??? Pasal kat sogo skrg ada sale baju anak2... hhhuuu... belek punya belek mmg terbeli la kan... budjet utk raya... Akan tetapi dah pakai dah semalam... Pakai gi kenduri... hhhuuu... Apa nak dikata kan... Budak dan Bapak budak pantang ada yg baru sure nak dilenjan kan.. hhhuuu...


So mama nih kedekut tahi idung masin lagikah..??? Tak kannn.....^_^




Ps: ke'dara'an kad kredit mama masih lagi belum terusik... yeessss....^_^



8 comments:

ajumohit said...

saya takut nk pakai kad kredit, saya ini kaki sopping, takut terlebih sudah heheheh

miloais said...

jom lah.. pecah dara kad... jimba2 kat spa ke...
ekekekeke

mama maman said...

Aju: itu la yg sy takutkan... hhhaaa... takut karang berhutang tak terbayor... pening lak kannn... hhheeee

mama maman said...

miloais: bukan tak teringin... takut terbiasa susah nak berhenti.. ahaks.. nak cr lubang mana la nak byr hutang... no..no.. jgn la cucuk.. hhhaaa..

mommyYen said...

bukan kedekut tu mama maman,mengelakkan dari berhutang..bagusla sikap mcm tu..

mama maman said...

Yen: betul la kan... baik jimat dr berhutang... sakit pala je kan... hheee... tp lantak la kalu org ckp kedekut... bukan duit org kan.. duit kita so suka hati kita la nak simpan kannn...hheee...

eelobor said...

saya gaji kecik... tak mampu pakai kad kredit

mama maman said...

eelobor: sama la kita... sedangkan sy tak pernah apply pun... hadiah kononnya pengguna bank yg setia... hhhaaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...