Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, July 22, 2011

Trauma Friday: Eksiden

السلام عليکم

Pagi tadi, keta tu betul2 belakang keta mama, jem kat depan.. masa tuh kami kat line kanan sekali, ada tiga line jalan nih, keta belakang tuh masuk line tengah, laju jugak mama tgk, tiba2 bunyi membrek ngan kuat dan nampak empunya keta cuba mengelak keta didepan, membelok ke kiri ngan laju jugak, dah nampak cam terangkat dah sebelah tayar, nasib baik keta belah line kiri slow dan agak kosong, cuma ada motor dua buah. Tragisnya keta itu melanggar halangan [divider] belah kiri. Nampak beliau mengurut dada. Dan sementa2 mama teringat kat Abah mama, mungkin sebaya abah mama.


Bila sudah ketentuan sebegitu, harus la kita terima dengan redha. Kesian jugak bila diingatkan, keta yg eksiden tuh bukan la keta baru, nampak dah tua dah keta tuh, cam keta abah sy jugak, dah umur melebihi 10 thn dah keta tuh, sure nak claim insuran pun susah eks keta lama nih.



pic dr google



Alhamdulillah takde langgar keta atau motor yg tengah sibuk mengejar masa. Kesian sangat, rasa cam nak turun dan nak tolong. Masa tuh pun laluan kanan mmg tak bergerak pun. Tapi takut menguasai diri, mengigil kaki tau... rasa cam nak balik je... tp dah janji datang keja hari nih.. teruskan jugak.






 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...