Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, July 1, 2011

Tabiat Buruk Siapa Suka

السلام عليکم

Penat ke..??? Dah Julai dah pun.... hhhuuuu... cepatnya masa berlalu... tgk2 dah habis bulan jun... Mama sungguh stress sepanjang bulan Jun nih... macam2 ada... warna-warni hidup mama dlm bulan jun lepas... Ahaks...

Belek2 senarai cuti tahunan 2011... berderet2 mama emergency leave... mmg tak pernah dibuatnya mama... selalunya mama nih jenis hati2 bab2 jaga kedatangan dan cuti sakit... [cuti sakit pun nak kena plan ke..?? harus ok..]

Ni semua pasal pengalaman mama masa keja ngan bos2 cha ya nam alif ya..... bukan semuanya bos gitu.. ada yg bagus dan jenis bertimbang rasa... hhheee... tp mrk nih [berdasarkan pengalaman sendiri] jenis manis didepan belakang mrk tikam... hhhhaaaa... mrk akan jaga geng sendiri je... malas nak panjang lebar cite... nnt byk yg buruk dr yg baiknya... betul tak..?? sapa2 yg pernah kena tu faham la... hhheee...

Sekarang mama dapat bos yg sama kulit... dan jenis bertimbang rasa... baik sangat... hhhuuu... susah mama nak adapt ngan bos yg baik sgt nih... sampaikan ai tension2 dan ai el dia relax je... hhhuuu...
ni yg nak selalu tension dan stress nih... hhhuuuuaaaa...[gelak yg jahat sekali...]

Tapi mmg mama jenis cepat muhasabah diri ok..[puji diri sendiri sikit.. hhheee]
rasa kesian lak kat bos ai sebab kena berjawab ngan pihak2 tertentu pasal keja yg sepatutnya siap dan diserahkan pd tarikh tertentu tergendala sebab ai selalu cuti dan mc... ahaks... jahat kan...
Selalu rasa bersalah dan kesian... hhhuuuu... tp bila ai stress dan blank.. what point ai dtg office dan keja sebarang pun tak jalan kan... namanya makan gaji buta... dan nih pun buat ai tension ok... hhhhhuuu...


sama tak kembar nih..??? hhheee...


Merapu dan merepek kan entry mama... sepatutnya takirah jumaat kan tp nih takirah versi mama la pulak..
Ok la.. sambung keja lak... Lagipun mama dah berjanji pada diri... Moga2 julai nih mama dah meninggalkan tabiat buruk mama... hhhuuu...


Ps: sapa la suka kan... menyampah ada la... (^_^)**sighh!!!!

8 comments:

miloais said...

sama lah cam iols kat sini
bila bab cuti - mc ni... bosses memang tak berapa suka..
tapi kalo dah sakit.... tak kan nak paksa keja jugak kan???

mama maman said...

Miloais: tuh la kan.. dilema gak kalu kerap2 sakit nih... hhhuu... last2 stress lak pasal sakit... hhuu... mcm2 kan..:)

Kakzakie said...

Nasib baik walaupun bos kakak tak sama kulit tapi sebab dia rely-on kakak so kakak tak ada gari nak buat apa pun bebas....

mama maman said...

alhamdulillah la kalu lagu tuh... sy skrg cam fobia je nak tukar keja jika diingatkan dulu2... bidang sy ni pun mostly dikonker dek bangsa dia itu yg gerun sungguh...:)

zaidah said...

zai yang kerja ngan sama kulit nie pun diorang bising klu asyik cuti....

ajumohit said...

niay yg positif tu...insya allah dipermudahkan

mama maman said...

Zai: kita risau gak kalu kena marah.. so far blm la lagi... hhheee..

mama maman said...

Aju: insyaallah.. insaf dah nih... hhheee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...